V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Predstavitev nosilcev igre ameriške nogometne reprezentance: Najbolje telesno pripravljeni

Predstavitev nosilcev igre ameriške nogometne reprezentance: Najbolje telesno pripravljeni

ZDA - petek, 18.06.2010 ob 00:00
Avtor: Jože Okorn

Johannesburg - ZDA so se šestič zapored uvrstile na svetovno prvenstvo. Na lanskem pokalu konfederacij v Južnoafriški republiki so izgubile šele v finalu z Brazilijo z 2:3, potem ko so ob polčasu vodili z 2:0. Večina reprezentantov igra v Evropi, največ v Angliji in na Škotskem. Po mnenju mnogih so ZDA telesno najbolje pripravljena reprezentanca na prvenstvu, odlikujejo jih še disciplina, odlična obramba in zmagovalna miselnost. Predstavljamo vam nosilce igre v ameriški vrsti.

Tim Howard (Everton - Anglija, 31 let): O njegovi kakovosti vse pove podatek, da je v angleški ligi v dresih Manchester Uniteda in Evertona branil na skoraj 200 tekmah. Angleži bi ga takoj imeli v svojem reprezentančnem golu.

Steve Cherundolo (Hannover - Nemčija, 31 let): Le 168 centimetrov visoki igralec ima delovno mesto na desnem boku. Zaznamujeta ga nemška delavnost in miselnost, saj v tej deželi igra že od leta 1999.

Jay Demerit (Watford - Anglija, 31 let): Njegova druga domovina je Anglija. Izkušeni branilec v osrčju obrambe.

Oguchi Onyewu (Milan - Italija, 28 let): 193 centimetrov visoki robustni štoper je lani iz belgijskega Standarda prestopil v Milan, kjer pa se ni najbolje znašel.

Carlos Bocanegra (Rennes - Francija, 25 let): Kapetan ameriške vrste in šef obrambe ima za seboj štiri sezone v Fulhamu, dve pa v Rennesu.

Clint Dempsey (Fulham - Anglija, 27 let): Strelec srečnega gola proti Angliji je nogomet začel igrati v Teksasu v družbi priseljencev iz Latinske Amerike. Eden najbolj spoštovanih Američanov, ki igrajo v Evropi.

Michael Bradley (Borussia Moenchengladbach - Nemčija, 22 let): Selektorjev sin, ki ne igra zaradi sorodstvenih povezav, ampak zato, ker predstavlja resnično kakovost.

Jose Francisco Torres (Pacucha - Mehika, 22 let): Odličen vezist, ki si kruh služi v Mehiki, od koder je doma tudi njegov oče, medtem ko je mama Američanka. Raje je oblekel ameriški kot mehiški reprezentančni dres.

Landon Donovan (LA Galaxy, 28 let): Kapetan, vodja, prvi zvezdnik reprezentance in tehnično najbolje podkovani nogometaš je proizvod reprezentančne akademije na Floridi. Vsestranski igralec, ki menja strani, je že desetletje nosilec igre, zanj je to že tretje svetovno prvenstvo. Umetnik v službi kolektiva.

Jozy Altidore (Hull - Anglija, 20 let): Robustni napadalec s koreninami na Haitiju, ki je strah in trepet za vse vratarje zaradi nosu za gol, prodornosti in odločnosti.

Robbie Findley (Salt Lake, 24 let): Presenečenje, da je sploh v reprezentanci, ker še ni dosegel gola. Ima dvojno državljanstvo, v izbiri med ZDA ter Trinidadom in Tobagom se je odločil za jenkije.

  1. Dodaj komentar