V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Pogovor z Landonom Donovanom, reprezentantom ZDA: Slovenija pomembnejša od Anglije

Pogovor z Landonom Donovanom, reprezentantom ZDA: Slovenija pomembnejša od Anglije

ZDA - petek, 18.06.2010 ob 00:00
Avtor: gte

Ljubljana - Danes bo na sporedu dan D tako za slovensko nogometno reprezentanco kot reprezentanco ZDA. Eden od nogometašev, na katerega bodo morali varovanci selektorja Matjaža Keka najbolj paziti, je izkušeni napadalec Los Angeles Galaxyja Landon Donovan. Najboljši strelec v zgodovini ameriške reprezentance si proti Sloveniji obeta zmago, s katero bi si skupaj s soigralci na široko odprl vrata v osmino finala.

Kaj ste naučili iz remija proti Angliji?

Tekma z Anglijo je potrdila, da se lahko enakovredno kosamo prav z vsako reprezentanco na svetu. Razočarani smo bili morda malo zaradi tega, ker smo imeli nekaj priložnosti, ko bi lahko močneje pritisnili proti njihovemu golu, a tega nismo storili. Toda glede na to, da je šlo za prvo tekmo na svetovnem prvenstvu, in to proti Angliji, smo lahko zadovoljni.

Kakšna so pričakovanja za tekmo proti Sloveniji?

Po dobri tekmi, ki smo jo odigrali proti Angliji, se pogosto zna zgoditi, da odigraš nato nekoliko slabše. Potruditi se moramo, da do tega ne bo prišlo. Že pred začetkom smo se pogovarjali, da bodo vse tri tekme v skupini za nas težke in da je obračun proti Sloveniji enako pomemben kot proti Angliji. V nekaterih pogledih je še pomembnejši, saj v primeru poraza po vsej verjetnosti ne bomo potovali v osmino finala.

Kako bi ocenili vašo trenutno formo?

Počutim se super. Proti Angliji je bilo nekoliko težje, saj žoge nismo imeli veliko v naši posesti, zato nisem mogel pustiti posebnega pečata v napadu. Toda v naslednjih dveh obračunih bom igral veliko bolje.

Omenili ste, da igrate drugače, kot ste na svetovnem prvenstvu leta 2002.

Ko si mlad, je veliko lažje. Leta 2002 mi je bilo zelo lahko, ker nisem veliko razmišljal. Nisem se ubadal z nasprotnikom in njegovimi igralci. Vsak dan sem odšel na nogometno igrišče in se trudil, da bi bil kar se da dober. Ko si starejši, dojameš, kako pomembno je, da celotno moštvo diha kot eno. Toda kljub temu moraš vedeti, kje si najboljši, in to uveljaviti na igrišču. Sam najbolje igram, ko se osredotočim na stvari, ki jih obvladam, in občutek imam, da tudi reprezentanca takrat igra najbolje. Ko sem storil to, sem bil tudi uspešen.

Že več kot desetletje ste najbolj prepoznaven ameriški nogometaš. Je to privilegij ali breme?

Včasih me je to res nekoliko oviralo. Zaradi tega sem čutil ogromen pritisk in preživel veliko stresnih trenutkov. Sedaj sem dojel, da si bremena nisem naložil sam, temveč mi ga je javnost.

Kakšno je vaše mnenje o selektorju Bobu Bradleyju?

Po remiju proti Angliji me je nekaj prešinilo. V preteklosti bi bili ob tem izidu presrečni. Toda Bob je pozornost nemudoma preusmeril na naslednjo tekmo, na naslednji izziv. Ne vem, ali je to hotel narediti namerno ali ne. Meni in soigralcem je to izjemno všeč. Na igrišču smo se malo poveselili, a takoj, ko smo prispeli v slačilnico, je bila v naših mislih le Slovenija. To je pristop, ki nam ga je vsilil Bob in do sedaj je uspešno deloval.

povzeto po fifa.com

Komentarji
  • sobota, 14.05.2016 ob 10:18
    We already faced this problem in past.Our three sites , & abused by spamaers.Spmmmers use our redirect.php file to spam our sites.For this we have do several implementation, 1)we removed our redirect.php file 2)we block redirect.php from our htaccess file, but we can't get the exact solution.Then we use Google Webmaster's URL removal tool to remove spammy urls. This helps us lot, now our site's index is 95% spam free.If body getting this similar type of problem, use Google Webmaster's URL removal tool
  • torek, 17.05.2016 ob 01:57
    Tovarasu’ Z, esti halucinant. Mai mult nu am a spune. Iti urez succes in lupta pentru spalarea imaginii “mogulului in8nepedent&#d221; (LOL) Dan Voiculescu. O sa ai o cariera stralucita de aparator de securisti. Poate reusesti sa-l rezolvi si pe Adrian Nastase?
  • sreda, 18.05.2016 ob 02:55
    Ellen- I once was on a chartered fishing boat and the captain complained to me about “those damn environmentalists and their reu&1ations.g#822l; And when Maryland passed the crab regulations, it was the fishermen who were the most upset about it. I’m amazed, stunned actually, at how short-sighted these people can be. Without these regulations, they’d all be out of a job.Good news, btw- there were recent regulations passed protecting the all-important menhaden. It’s long overdue as they are a fish that are important to the ecosystem. http://xmqbqixw.com [url=http://uywnkr.com]uywnkr[/url] [link=http://mnebgsj.com]mnebgsj[/link]
  1. Dodaj komentar