V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Američani se sprašujejo: Zakaj?
ZDA - ponedeljek, 21.06.2010 ob 00:00

Zakaj, zakaj, zakaj? Zakaj je sodnik razveljavil zadetek, zakaj ne sodnik ne Fifa od sebe ne dasta nobenega pojasnila, zakaj se svetovna organizacija upira uporabi sodobne tehnologije in pregledovanju posnetkov v spornih situacijah? Vse to so vprašanja, ki so konec tedna polnila ameriške medije in begala novopečene ameriške nogometne navijače, tekma s Slovenijo pa se je zaradi razveljavljenega zadetka nepričakovano znašla na naslovnicah časopisov in v vseh mogočih televizijskih poročilih, ki so si bili enotni, da so bili Američani na zelenici oškodovani.

Hude kritike zaradi razveljavitve ameriškega zadetka: Navijači ZDA razočarani in jezni
ZDA - sobota, 19.06.2010 ob 00:00

New York - »Kraja«, »prevara« in zmerljivke na račun sodnika so bili po koncu nogometne tekme med Slovenijo in Združenimi državami Amerike najpogostejši prvi odzivi na razplet obračuna med ameriškimi navijači, ki se jih je v lokalih Manhattna včeraj dopoldne zbralo sicer manj kot med tekmo z Anglijo, kar je zaradi delovnika in zgodnejše ure razumljivo, kljub temu pa so v najbolj priljubljenem nogometnem zatočišču poskrbeli za veličastno vzdušje, ki jim ga je na koncu pokvarila razveljavitev zadetka v končnici srečanja.

Predstavitev nosilcev igre ameriške nogometne reprezentance: Najbolje telesno pripravljeni
ZDA - petek, 18.06.2010 ob 00:00

Johannesburg - ZDA so se šestič zapored uvrstile na svetovno prvenstvo. Na lanskem pokalu konfederacij v Južnoafriški republiki so izgubile šele v finalu z Brazilijo z 2:3, potem ko so ob polčasu vodili z 2:0. Večina reprezentantov igra v Evropi, največ v Angliji in na Škotskem. Po mnenju mnogih so ZDA telesno najbolje pripravljena reprezentanca na prvenstvu, odlikujejo jih še disciplina, odlična obramba in zmagovalna miselnost. Predstavljamo vam nosilce igre v ameriški vrsti.

Pogovor z Landonom Donovanom, reprezentantom ZDA: Slovenija pomembnejša od Anglije
ZDA - petek, 18.06.2010 ob 00:00

Ljubljana - Danes bo na sporedu dan D tako za slovensko nogometno reprezentanco kot reprezentanco ZDA. Eden od nogometašev, na katerega bodo morali varovanci selektorja Matjaža Keka najbolj paziti, je izkušeni napadalec Los Angeles Galaxyja Landon Donovan. Najboljši strelec v zgodovini ameriške reprezentance si proti Sloveniji obeta zmago, s katero bi si skupaj s soigralci na široko odprl vrata v osmino finala.

Ameriški vratar Tim Howard bo nared do petkovega obračuna s Slovenijo
ZDA - ponedeljek, 14.06.2010 ob 17:28

Vratar reprezentance ZDA Tim Howard, ki se je v 29. minuti tekme v skupini C proti Angliji (1:1) poškodoval, bo do petkovega obračuna s Slovenijo že nared, so sporočili iz ameriškega tabora.

 

Ameriški selektor Bradley opravlja domačo nalogo
ZDA - torek, 25.05.2010 ob 00:00

Princeton: Princeton, ki sodi v skupino najbolj elitnih ameriških univerz, v teh dneh gosti nekoliko drugačno elito. Na vsega tridesetih metrih nadmorske višine se v spokojnem okolju priznanega učilišča nogometna reprezentanca Združenih držav pripravlja na nastop na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, kjer se bo 18. junija pomerila s Slovenijo.

Ameriški seznam nogometašev, ki odhajajo na SP v JAR, brez presenečenj
ZDA - sreda, 12.05.2010 ob 00:00

Ameriški selektor Bob Bradley je predstavil širši seznam 30 nogometašev, med katerimi bo izbral tiste, ki bodo odpotovali v Južnoafriško republiko. Seznam ne vsebuje presenečenj, največ upanja pa ZDA polaga na tiste nogometaše, ki igrajo v angleškem Premiershipu.

 

Ameriški napadalec Davies se je po hudi prometni nesreči vrnil na igrišča
ZDA - torek, 27.04.2010 ob 00:00

London - Charlie Davies, napadalec ameriške nogometne reprezentance, ki bo na bližnjem mundialu nastopala v skupini C skupaj s Slovenijo, Anglijo in Alžirijo, je prvič po hudi prometni nesreči oktobra lani spet začel na polno trenirati. Davies je opravil prvi trening v dresu svojega kluba Sochauxa, manj kot sedem tednov pred začetkom svetovnega prvenstva.

Donovan: Šli bomo v drugi krog
ZDA - sobota, 17.04.2010 ob 00:00

Če se bodo izpolnile napovedi ameriškega reprezentanta Landona Donovana, se bo Slovenija težko prebila iz skupinskega dela letošnjega svetovnega prvenstva.

ZDA