V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Srbija je šokirana: Fifa nam je na zemljevidu odrezala Kosovo in Metohijo

Srbija je šokirana: Fifa nam je na zemljevidu odrezala Kosovo in Metohijo

Srbija - četrtek, 24.06.2010 ob 10:33
Avtor: (tp, agencije, STA)

Beograd - Srbija, ki se od včerajšnjega poraza proti Avstraliji še ni opomogla, je bila šokirana s še eno novico. Fifa je v svojem uradnem biltenu za tekmo med Srbijo in Avstralijo objavila zemljevid Srbije – brez Kosova in Metohije.

Srbi, ki se nikakor ne morejo potolažiti, da so ostali brez Kosova, so bili šokirani tudi nad podatkom, da v državi živi sedem milijonov prebivalcev – številka, ki ne vključuje Kosova in Metohije. Bilten pa je poleg Beograda in Novega Sada med najbolj znana srbska mesta uvrstil Novi Pazar.

Srbski mediji so poročali, da so avtorji biltena naredili škandalozne napake, čeprav so bili z besedilom o Srbiji precej zadovoljni. V biltenu je namreč še zapisano, da je Kopaonik lepa turistična destinacija, da je nočno življenje v Beogradu zelo pestro in da je Novak Đoković vrhunski tenisač.

V Srbiji veliko razočaranje po izpadu s SP

Sreda ni bil slab dan le za slovensko nogometno reprezentanco, temveč tudi za srbsko, saj so se tudi Srbi sinoči poslovili od nadaljevanja letošnjega svetovnega prvenstva. V sredo so z 1:2 izgubili proti Avstraliji in tako ostali brez uvrstitve v osmino finala, kamor sta se iz te skupine prebili Nemčija in Gana. Srbski mediji so danes neusmiljeni.

Po izpadu Slovenije se je nekoliko pozneje istega dne od svetovnega prvenstva poslovila še druga reprezentanca z območja nekdanje Jugoslavije. Za Srbe so bili usodni Avstralci, ki so pred štirimi leti izločili že Hrvate, le z eno razliko; v Nemčiji leta 2006 so se Avstralci z neodločenim izidom proti Hrvatom uvrstili v osmino finala, tokrat pa jim zmaga za tak dosežek ni pomagala.

Današnji naslovi srbskih časnikov do varovancev Radomirja Antića niti do selektorja niso prav nič usmiljeni. "Sramota!" so zapisali pri beograjskem časniku Press: "Zadostoval bi nam že remi, a nismo imeli ne znanja ne moči ne poguma, da bi dosegli ta en gol." Pri časniku Danas pa so zapisali: "Kenguruji so orlom pripravili kovčke."

Pri časniku Novosti so krivdo pripisali selektorju Antiću: "Popolnoma napačna taktika in napačne menjave so zakuhale ta debakel. Sanje o nadaljevanju so bile nočna mora." Pri najbolj priljubljenem časniku Blic pa so dodali: "Žalostno slovo Srbije od mundiala. To niso orli, temveč ptički." In še: "Poraz proti ne tako močnemu nasprotniku je posledica katastrofalne predstave v drugem polčasu."

A srbski mediji se strinjajo, da niso za vse krivi Antić in igralci: kriv je tudi sodnik: "nadaljevanja nas je oropal sodnik." Pri Politiki so zapisali: "S prvenstva nas je vrgel sodnik in pomanjkanje športne sreče."

Komentarji
  • nedelja, 18.01.2015 ob 17:57
    Sn2XjY gafrimdyghie, [url=http://vzeawhtejuhu.com/]vzeawhtejuhu[/url], [link=http://ghoccqeokmhq.com/]ghoccqeokmhq[/link], http://hcvyuhwpvqpe.com/
  • ponedeljek, 16.02.2015 ob 07:19
    S8Bxuc zdnxuujaiqby, [url=http://ucxznutlfqrr.com/]ucxznutlfqrr[/url], [link=http://ucswmzyaakbf.com/]ucswmzyaakbf[/link], http://urwjzupwfzey.com/
  1. Dodaj komentar