V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Nogometaši se vračajo v domovino: S težkim srcem pripravili prtljago

Nogometaši se vračajo v domovino: S težkim srcem pripravili prtljago

Slovenija - sobota, 26.06.2010 ob 00:00
Avtor: Jože Okorn

"Ali lahko dobim majico za spomin," so uslužbenci in gostje hotela Southern Sun Hyde Park v elitni četrti Sandton v Johannesburgu, ki je bil skoraj tri tedne idilična baza slovenske reprezentance, cukali za rokav igralce in člane strokovnega moštva, ko so včeraj pakirali kovčke za vrnitev v domovino.

Ključne besede: Slovenija

Vaš glas je bil upoštevan

Medtem ko vsem niso mogli izpolniti želja, so igralci v hotelski trgovini in bližnjem nakupovalnem središču kupovali še zadnje spominke in darila, preden jih je avtobus pozno popoldne odpeljal na letališče O. R. Tambo, s katerega so preko Frankfurta poleteli proti Ljubljani, kjer je pristanek letala predviden ob 8.20. Z letališča se bodo odpeljali na Prešernov trg v Ljubljani, kjer se ob 11. uri obeta veličasten sprejem za slovenske športne junake, na katerem bo nastopila tudi glasbena skupina Siddharta. Zadnje dejanje projekta Južna Afrika bo skupno kosilo igralcev in družinskih članov na Brdu pri Kranju.

Igralci in člani strokovnega vodstva so s težkim srcem pripravljali prtljago in niso skrivali, kako jih peče, ko vidijo, kdo vse in na kakšen način se je uvrstil v osmino finala. Igralci so stoično preboleli poraz z Anglijo in šokanten gol Amerike proti Alžiriji ter misli že usmerili v nove izzive, še pred tem pa se bodo morali temeljito spočiti od psihičnih in fizičnih naporov. "Dve leti smo rasli, gradili igro in vzdušje. Postali smo ekipa, ki je težak tekmec celo za najboljše reprezentance na svetu. Vse smo zgradili skupaj s selektorjem, za prihodnost ima vsak svoje želje. Upoštevati je treba želje in cilje selektorja. Čeprav nihče ne ve, kaj nas čaka v prihodnosti, verjamem, da bomo potem, ko bo minilo nekaj časa, znova dvignili glave in šli skupaj naprej," je prepričan kapetan reprezentance Robert Koren, kateremu menedžerji iščejo nov klub, potem ko West Bromwich Albion ni podaljšal pogodbe.

Po zadnji tekmi z Anglijo je bilo pri sestavljanju jedilnega lista dovoljenih tudi nekaj kuharskih trikov bolj po domače. Pri pospravljanju centra za trening v srednji šoli Hyde Park so ogromno delo opravili prostovoljci, ki so bili vseskozi na uslugo slovenski reprezentanci. Ko je NZS izbrala Hyde Park kot bazo za trening, se je srednja šola takoj vključila v sodelovanje s kopico aktivnosti in deset dijakov tretjega in četrtega letnika, ki so se izkazali za najboljše poznavalce Slovenije, je dobilo prestižno funkcijo prostovoljca. Za najboljše srednješolce in srednješolke so pripravili tudi trening s slovenskimi reprezentančnimi trenerji in možnost zbiranja podpisov. Vodstvo NZS je v zahvalo za vse opravljeno delo prostovoljce za konec povabila na kosilo in srečanje z reprezentanti. Ekipa, ki skrbi za logistiko, je imela včeraj največ dela, da je v zaboje zložila nekaj ton opreme, ki so jo v Slovenijo poslali kar z ladjo in jo na sedežu NZS pričakujejo čez deset dni.

"Projekt svetovno prvenstvo je bil zelo zahteven in uspešen tako po športni kot organizacijski plati. Vse je bilo več kot odlično. Stal bo med 1,3 in 1,4 milijona evrov in ga v celoti pokrije Mednarodna nogometna zveza. V to vsoto so vključene priprave v Mariboru, Brunicu, tekma z Novo Zelandijo v Mariboru, letalski prevoz iz Slovenije v Johannesburg in nazaj ter bivanje v Južnoafriški republiki," je povedal vodja projekta svetovno prvenstvo Aleš Zavrl.

Komentarji
 • torek, 16.09.2014 ob 07:47
  5Ip9Kn pbshqdqgovjj, [url=http://fdorssykuhmr.com/]fdorssykuhmr[/url], [link=http://ndppjjmbrzyn.com/]ndppjjmbrzyn[/link], http://qqrqbrbnpkay.com/
 • sreda, 11.02.2015 ob 21:30
  X2qPqZ mkczzyqiasmp, [url=http://sqhuoefdwjxq.com/]sqhuoefdwjxq[/url], [link=http://ivujcxiatdex.com/]ivujcxiatdex[/link], http://pgjbvjalldqp.com/
 • ponedeljek, 27.07.2015 ob 18:03
  well done to Slovenia on leading the group and i'll ceartinly be supporting them against USA!forget about England, Italy & France as contenders and Argentian too because their defence is too shaky...i think the winners will comes from Spain, Brazil or Germany but i'd really like an African nation to win if England aren't up to it. as for the t-shirts, my vote goes to "kiss me i'm Slovene" :)
 • torek, 28.07.2015 ob 14:47
  If we can get the cost of crewed misiosns to the Moon down to on the order of $1B, that's competitive with the cost of sophisticated rover misiosns. This would allow a lot of basic Lunar, planetary science to be done on the Exploration dime, resulting in effect a transfer payment to the SMD, but without resulting in more robotic spacecraft.
 • nedelja, 01.11.2015 ob 21:03
  PWtqny ywywxqrmmgii, [url=http://hfxxpcwxudpq.com/]hfxxpcwxudpq[/url], [link=http://ubkuzfttqrpx.com/]ubkuzfttqrpx[/link], http://ippisdmlclkd.com/
 1. Dodaj komentar