V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Vzdušje v slovenski reprezentanci danes sproščeno kljub poškodbi Krhina

Vzdušje v slovenski reprezentanci danes sproščeno kljub poškodbi Krhina

Slovenija - ponedeljek, 14.06.2010 ob 18:57
Avtor: (sta)

Johannesburg - Po nedeljski zgodovinski zmagi proti Alžiriji na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki si je slovenska nogometna reprezentanca danes privoščila regeneracijski trening, sproščen dan pa nadaljevala v levjem parku.

Ključne besede: Slovenija

Vaš glas je bil upoštevan

Zdelo se je, da danes res ne more iti nič narobe. Toda zgodilo se je prav nasprotno. Kmalu po začetku treninga si je med lažjim tekom gleženj zvil mladi vezist italijanskega prvaka Interja, Rene Krhin. Da je poškodba kar resna, je bilo jasno po tem, ko je potreboval pomoč pri odhodu z igrišča in pol ure zatem je v kombiju predčasno zapustil trening. Kot je pojasnil pozneje, bo več o poškodbi znano v torek.

Sicer pa se je selektor Matjaž Kek še enkrat spomnil včerajšnje zmage. "Vesel sem, da je naša zmaga odjeknila na ta način, da je bilo vse nedeljsko popoldne v veselju in pozitivni energiji. Sami se zavedamo, da lahko igramo bolje, toda to je bila zmaga vredna zlata. Tega so sposobne le ekipe s karakterjem, ciljem, motivom. Niso bili zastonj visoki toni skozi ves teden. Nekaj razburjenja je pač bilo, ker smo se zavedali pomembnosti tekme," je dejal Kek.

Po uspehu je bilo vzdušje bolj sproščeno. "Nazdravili smo po pomembni zmagi. Toda že danes je šlo zares, imeli smo trening, regeneracijo. Popoldne pa smo malce zbistrili misli v levjem parku. Včeraj in danes so se namreč igralci še vedno pogovarjali zgolj o nogometu, tudi po tem pa se vidi, koliko so pri stvari. Večina jih je celo še enkrat gledala tekmo," je razkril selektor.

Slednji je še enkrat pohvalil kolektivni duh in dodal: "Naredili smo korak naprej pri razvoju ekipe. Včasih smo izgubljali takšne tekme, zdaj jih zmagujemo. Združili smo Slovenijo. Kolikor informacij dobivam od pravih nogometnih prijateljev, smo jim pripravili pravo veselje."

Nogometaši bodo torkov trening začeli ob 16. uri, misli pa so že usmerjene k reprezentanci ZDA, s katero se bodo Kekovi varovanci pomerili v petek ob 16. uri na johannesburškem Ellis Parku.

Slovenci so se nevsakdanje sproščali z levi

Slovenski nogometni reprezentanti so se po današnjem treningu končno lahko malce odklopili od nogometa. Za sprostitev so obiskali levji park v Johannesburgu, kjer so z zanimanjem opazovali odrasle in pestovali mlade leve, prizore pa so malce obogatile še žirafe, zebre, gepard ...

Reprezentanti, strokovno vodstvo in nekateri gosti Nogometne zveze Slovenije vključno z nekdanjim predsednikom Rudijem Zavrlom so se med afriške živali zapeljali v dveh posebej prirejenih in zamreženih vozilih. Najbolj so bili navdušeni, ko jih je od blizu "pozdravil" odrasel lev z bujno grivo, zelo pa so se sprostili tudi ob pestovanju levjih mladičev.

"Lev se mi je zdel vedno zelo lepa žival. Danes pa sem se osebno prepričal, kako močna je. Izkušnja je bila res pozitivna, tako da lahko rečem, da je bil obisk parka res super ideja," je dejal napadalec Zlatko Dedić.

V štabu slovenske vrste so se za levji park odločili, da bi igralce malo sprostili po naporni tekmi proti Alžiriji. "Seveda je zamenjava ustaljenega ritma dobrodošla. Vedno prav pride kakšen izlet, še posebej takšen, na katerem vidimo živali, ki jih ne moremo vsak dan. To je bil res lep dogodek, toda zdaj se bo treba hitro posvetiti tekmi z ZDA," je še povedal Dedić.

Nič manj ali celo še bolj je bil nad obiskom parka navdušen branilec Marko Šuler. "Meni je zelo všeč, da smo prišli v park, ker sem sam velik ljubitelj živali. Tudi doma ima dva psa. Je pa prav poseben občutek pestovati mlado zverino. Čez leto ali dve bo to gotovo težje," je malce v šali povedal Šuler.

Za razliko od Dedića Šuler pravi, da ta obisk niti ni bil toliko za sprostitev pritiska, saj: "Mi nismo toliko pod pritiskom, kolikor je mogoče videti iz medijev. Izbrali smo si ta poklic in v njem smo že dolgo. Vendar je pa gotovo bila to zanimiva sprostitev, nova izkušnja, ki je ne more ravno vsak doživeti."

Po dveh urah v parku so se nogometaši, ki so znova pokazali, da se odlično razumejo (medsebojnega dobronamernega "hecanja" je bilo na pretek), že usmerili proti petkovi tekmi proti ZDA.

Komentarji
 • nedelja, 23.11.2014 ob 11:46
  jPRTLj uritpoqcvanf, [url=http://wggqwilrlmkn.com/]wggqwilrlmkn[/url], [link=http://fndrdqpctmyx.com/]fndrdqpctmyx[/link], http://lfldtomwjrmx.com/
 • ponedeljek, 05.01.2015 ob 01:57
  bJuGGD fjhoznkzfagq, [url=http://xfsbjammjiay.com/]xfsbjammjiay[/url], [link=http://rvbtocxcjkgi.com/]rvbtocxcjkgi[/link], http://ewsfpnyoqxob.com/
 • sreda, 11.02.2015 ob 12:11
  x11ijb dpsoiayrejtw, [url=http://jzuzrdpwaxes.com/]jzuzrdpwaxes[/url], [link=http://hkbwjwgmmgdu.com/]hkbwjwgmmgdu[/link], http://jrqdllssudlv.com/
 • petek, 13.02.2015 ob 09:40
  xXu208 dfiaehmcfzol, [url=http://polaavpxvnmj.com/]polaavpxvnmj[/url], [link=http://agalvyekctdg.com/]agalvyekctdg[/link], http://ksojkcstgmor.com/
 • četrtek, 05.11.2015 ob 08:30
  WIWZfm zruuuvkxhyiz, [url=http://krjsiivcjlgp.com/]krjsiivcjlgp[/url], [link=http://mnelwewoursk.com/]mnelwewoursk[/link], http://hsfrscukmryx.com/
 1. Dodaj komentar