V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Koliko so po uspešnem nastopu na SP vredni slovenski nogometaši?
Slovenija - ponedeljek, 12.07.2010 ob 10:06

Ljubljana - Potem ko smo sinoči dobili novega svetovnega prvaka v nogometu in končno lestvico najboljših moštev na svetu, številne agencije sestavijo tudi lestvico udeleženk letošnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki po vrednosti nogometašev na mednarodnem trgu.

Intervju z Matjažem Kekom: Slovenija se zgleduje po Nemčiji
Slovenija - sobota, 10.07.2010 ob 00:00

Ljubljana - Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek si je po vrnitvi s svetovnega prvenstva v Južni Afriki privoščil nekaj dni počitnic na morju, na katerih je šele občutil, koliko moči in energije je izgubil od 18. maja naprej, ko je ekipa začela priprave na največji športni dogodek leta.

Selektor Matjaž Kek na zaslišanju: V pogodbi z NZS dve klavzuli
Slovenija - sobota, 26.06.2010 ob 00:00

"Utrujen, kar je logično. Od 18. maja naprej so bili napori veliki. Vložek je bil ogromen, 24 ur na dan sem bil vprežen v zgodbo," je bil odgovor Matjaža Keka, selektorja slovenske nogometne reprezentance, na vprašanje, kako se počuti 41 ur po zadnji tekmi svetovnega prvenstva z Anglijo v Port Elizabethu in šest ur pred odhodom v domovino.

Pogovor z Markom Šulerjem: SP lažje od belgijske lige
Slovenija - sobota, 26.06.2010 ob 00:00

Reprezentančni branilec Marko Šuler  je že dobil vzdevek Petra Majdič slovenskega reprezentančnega nogometa. Neustrašni Korošec je kljub hudim bolečinam v rebrih, ki so bile posledica poškodbe na tekmi proti ZDA, stisnil zobe in zaigral na zadnji tekmi proti Angliji.

Nogometaši se vračajo v domovino: S težkim srcem pripravili prtljago
Slovenija - sobota, 26.06.2010 ob 00:00

"Ali lahko dobim majico za spomin," so uslužbenci in gostje hotela Southern Sun Hyde Park v elitni četrti Sandton v Johannesburgu, ki je bil skoraj tri tedne idilična baza slovenske reprezentance, cukali za rokav igralce in člane strokovnega moštva, ko so včeraj pakirali kovčke za vrnitev v domovino.

Nogometaši se dvignjenih glav po zgodovinskem nastopu v soboto vračajo v Slovenijo
Slovenija - četrtek, 24.06.2010 ob 17:19

Ljubljana - Slovenski nogometaši se bodo v soboto vrnili z nogometnega svetovnega prvenstva v JAR. Čeprav za Slovenijo neprijeten razplet tekme med Alžirijo in ZDA, ki je v sodnikovem podaljšku dobila "napačnega" zmagovalca, pušča neprijeten priokus, saj so bile sanje že nove, se nogometaši z dvignjeno glavo in zgodovinsko zmago vračajo domov.

Vzdušje v slovenski reprezentanci danes sproščeno kljub poškodbi Krhina
Slovenija - ponedeljek, 14.06.2010 ob 18:57

Johannesburg - Po nedeljski zgodovinski zmagi proti Alžiriji na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki si je slovenska nogometna reprezentanca danes privoščila regeneracijski trening, sproščen dan pa nadaljevala v levjem parku.

Ekskluzivno: Kapetan Koren prek kolumne v Dnevniku navijačem sporoča, naj držijo pesti
Slovenija - sobota, 12.06.2010 ob 00:00

Čeprav se je prvenstvo že začelo, bomo slovenski reprezentanti čar mundiala občutili šele jutri, ko se bomo pomerili z Alžirijo. Medtem ko na prvo tekmo še čakamo, smo se že povsem privadili na ritem življenja v našem hotelu in na okolico.

Kazen za napako so bile sklece
Slovenija - sobota, 12.06.2010 ob 00:00

Medtem ko je štiričlanska slovenska predhodnica iz baze v Johannesburgu včeraj dopoldne odpotovala na prizorišče prve tekme Slovenije v 331 kilometrov oddaljen Polokwane, so južnoafriški navijači že dopoldne pred otvoritveno tekmo proti Mehiki zasedli ulice, ustavili promet in z vuvuzelami povzročali hrup, da se nismo mogli več niti pogovarjati v normalnih tonih.

Slovenska nogometna reprezentanca jutri proti Alžiriji: Imen ne bi izpulil niti s kleščami
Slovenija - sobota, 12.06.2010 ob 00:00

Ko je slovenski selektor Matjaž Kek včeraj po pol ure znova zaprl s strani medijev zelo slabo obiskan predzadnji trening pred jutrišnjo uvodno tekmo svetovnega prvenstva z Alžirijo ob 13.30 v Polokwaneju, smo bili znova prepričani, da bomo ostali prikrajšanji za nekatere komandantove informacije, saj so bili za tiskovno konferenco določeni trener vratarjev Nihad Pejkovič ter igralca Zlatan Ljubijankič in Tim Matavž. Kako omenjena trojica opravlja medijske obveznosti, jih je nadziral iz zadnje vrste, v predzadnji je kot gost NZS sedel častni predsednik Rudi Zavrl, nato pa se je usedel na zabojnik in poklepetal s peščico poročevalcev.

Intervju z reprezentantom Pečnikom: Safari za osvežitev duha in telesa
Slovenija - petek, 11.06.2010 ob 00:00

Nejc Pečnik ima v slovenski reprezentanci vlogo rezervista, ki je specialist za zabijanje golov v zadnjih minutah, kot je bilo to lani na Slovaškem in v Rusiji.

Nervoza se stopnjuje: Vsi upajo, da bo vse v redu
Slovenija - petek, 11.06.2010 ob 00:00

Dokaz, da se v slovenskem taboru nervoza pred prvo tekmo svetovnega prvenstva v nedeljo z Alžirijo stopnjuje iz ure v uro, je tudi v tem, da se zmanjšuje število dovoljenih minut za ogled treninga, čeprav je teh še vedno precej več, kot je predpisanih protokolarnih četrt ure. Če so nam v sredo izhodna vrata pokazali po 40 minutah, so jih včeraj po pol ure.

Dnevnikov novinar Jože Okorn v Johannesburgu: Pozabite na jutranji  tek
Slovenija - četrtek, 10.06.2010 ob 00:00

Ko Evropejec dopotuje v Južnoafriško republiko na svetovno prvenstvo, doživi nekaj šokov, na katere se mora navaditi, sicer je najbolje, da se usede na prvo letalo za povratek domov.

Selektor Kek se je skril med novinarje
Slovenija - četrtek, 10.06.2010 ob 00:00

Slovenska nogometna reprezentanca je od včeraj naprej v ritmu uvodne tekme svetovnega prvenstva z Alžirijo, ki bo v nedeljo ob 13.30 v Polokwaneju, kamor bo odpotovala v soboto s posebnim letalom, polet pa traja le 25 minut.

Pogovor z reprezentantom Jokičem: Malo se še lovimo
Slovenija - četrtek, 10.06.2010 ob 00:00

"Dobro smo se privadili na afriški način življenja, hrano in temo, ki tukaj pride zelo zgodaj. Nismo pričakovali takšne vročine. Ko igrišče polijejo, je zelo spolzko, žoge povzročajo še nekaj težav, zato se še malo lovimo. Strokovni del reprezentance je poskrbel, da so razmere za bivanje in delo vrhunske. Nismo sicer v Sloveniji, a če se pojavijo problemi, se o njih pogovorimo," je vtise strnil neustrašni branilec na levem boku Bojan Jokič.

Organizatorji svetovnega prvenstva v JAR prodali 97 odstotkov vstopnic
Slovenija - sreda, 09.06.2010 ob 23:27

Prireditelji svetovnega prvenstva v nogometu so objavili, da so doslej prodali že 97 odstotkov vseh vstopnic največjega športnega dogodka letošnjega leta. Do konca prvenstva naj bi prodali nekaj več kot 98 odstotkov od skupno treh milijonov vstopnic.

Mavrič in Šuler na partiji golfa
Slovenija - sreda, 09.06.2010 ob 00:00

Dan odprtih vrat. To je bil delovni naslov včerajšnjih aktivnosti slovenske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Najboljši učenci srednje šole, v sklopu katere je tudi igrišče za trening, so za nagrado trenirali s slovenskima reprezentančnima trenerjema Tomažem Kavčičem in Nihadom Pejkovičem, novinarji smo si ogledali reprezentančni hotel s štirimi zvezdicami, na popoldanskem treningu (zaradi prebavnih težav je manjkal Jasmin Handanovič) je bila tudi skupina razposajenih navijačev, ki je igralce pozdravila z refrenom "Kdor ne skače ni Slovenc!"

Kek ima dober občutek
Slovenija - sreda, 09.06.2010 ob 00:00

Če sklepamo pa včerajšnjem treningu, je slovenska nogometna reprezentanca na pravi poti, da bo dobro pripravljena pričakala uvodno tekmo svetovnega prvenstva z Alžirijo v nedeljo ob 13.30 v Polokwaneju.

Vezist Kirm: Nadmorska višina nam ne povzroča težav
Slovenija - torek, 08.06.2010 ob 20:30

Johannesburg - Med tistimi, ki so praktično zacementirani v začetni postavi slovenske izbrane vrste, je tudi vezist Wisle iz Krakova Andraž Kirm. Nekdanji nogometaš Domžal je zadovoljen z dosedanjim bivanjem v Južnoafriški republiki, nekoliko ga je presenetila le varnost.

Reprezentanca prispela v JAR: Igralci so spali, Kek pa v inšpekciji
Slovenija - torek, 08.06.2010 ob 00:00

Johannesburg - Nered, ki je preraščal v kaos na letališču, ki je še vedno pravo gradbišče z oblaki prahu okrog osrednjega štadiona Soccer City v Johannesburgu, in ležernost domačinov na vsakem koraku, saj za njih hitrost in čas nimata nobene vrednosti, zato se menjava 100 ameriških dolarjev v lokalno valuto rand spremeni v četrt ure dolg birokratski postopek, ki ga ne pospeši niti 50 čakajočih in nestrpnih v vrsti.

Intervju z reprezentantom Šulerjem: Slovenija bo šla do četrtfinala in še dlje
Slovenija - torek, 08.06.2010 ob 00:00

Ljubljana - Med 23 slovenskimi nogometnimi junaki, ki so včeraj prispeli v Johannesburg, je tudi 27-letni branilec Marko Šuler. Dolge poti z letalom mu sicer ne dišijo. A tokrat je z veseljem sedel na jekleno ptico, pri blaženju utrujenosti pa si je pomagal tudi s kompresijskimi nogavicami in hlačami. Še pred tem je v pogovoru za Dnevnik povedal, kaj si obeta na jugu Afrike.

Ekskluzivni intervju z Novakovićem: Bolj kot golov si želim prve zmage
Slovenija - ponedeljek, 07.06.2010 ob 00:00

Sedaj gre zares. Medtem ko je slovenska reprezentanca poletela proti Johannesburgu, je v trebuhih navijačev vse več rahle bolečine, ki kaže, da se napetost približuje vrhuncu. Reprezentanti so napeti kot puške in odločni, da bodo Sloveniji pričarali še nekaj nepozabnih trenutkov. Eden tistih, ki jim dobro pristoji priponka, na kateri piše vodja, je Milivoje Novakovič. V petek je dosegel dva gola s prostega strela proti Novi Zelandiji, v soboto pa si je lahko privoščil še zadnje ure sprostitve. Posvetil jih je osemletni nečakinji Ani in prijateljem. Nekaj minut je ob opazovanju sončnega zahoda in srn, ki so  švigale sem ter tja med drevesi na obrobju Ljubljane, namenil samo Dnevniku.

Slovenski nogometaši pet minut pred 18. uro odleteli zgodovini naproti
Slovenija - nedelja, 06.06.2010 ob 00:00

Pet minut pred 18. uro je prek Frankfurta v Južnoafriško republiko poletelo letalo s slovensko nogometno reprezentanco. Izbranci Matjaža Keka so na Brnik, kjer jih je pred odhodom na svetovno prvenstvo pozdravilo sto navijačev, prišli dobro razpoloženi in polni optimizma. Med potniki je bil tudi Zlatan Ljubijankić.

Slovenija