V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Paragvaj

Paragvaj

Paragvaj - ponedeljek, 03.05.2010 ob 00:00

Vzdevek: La Albirroja  
Selektor: Martino Gerardo 
Kapetan: Denis Caniza 
Mesto na lestvici FIFA: 30. 
Uspehi: osmina finala (2002 in 2006), 2x južnoameriški prvaki (1953, 1979) 
Nastopi na SP:
Nastop v kvalifikacijah: 17  
Dosedanje tekme s Slovenijo: Slovenija - Paragvaj 1:3 (SP 2002)
 
Paragvajci bodo svetovno prvenstvo začeli z velikimi upi. Za to imajo dovolj razlogov. Četrtič zapored so se uvrstili na mundijal, in to na najbolj suveren način do sedaj. Medtem ko je včasih, ko je bil poveljnik ekipe legendarni vratar Jose Luis  Chilavert, obrambno nastrojeni, so se v kvalifikacijah predstavili v drugačni podobi. Igrali so napadalno, osvojili največ točk v kvalifikacijah do sedaj in se z lahkoto uvrstili na svetovno prvenstvo. Ko so lanskega septembra v Asuncionu z 1:0 premagali Argentino, so se dokončno uvrstili na SP. Vladalo je tako veliko slavje, da so paragvajske oblasti razglasile dela prost dan, da bi prebivalci lahko  uživali v velikem prazniku. V novi podobi se nameravajo Paragvajci uvrstiti v osmino finala. Če bodo naredili še korak naprej, bodo v osmem nastopu na svetovnem prvenstvu dosegli zgodovinski mejnik.

Trener
Martino Gerardo je eden številnih argentinskih trenerjev, ki delajo v drugih južnoamerških državah. El Tata, kot mu pravijo, je bil v devetdesetih napadalni vezist. Igral je za Newell's old Boys, Tenerife in Lanus. Leta 1998 se je podal med trenerje. Treniral je nekaj paragvajskih in argentinskih klubov. S Cerrom Portenom in Libertadom je bil paragvajski prvak. Leta 2007 je postal selektor Paragvaja. V bitki za selektorsko funkcijo je premagal Neryja Pumpida in Miguela Anela Russa. Martinov mentor je bil Marcelo Bielsa, zato ga večkrat primerjajo z njim. Paragvajci ga obožujejo, kajti v kvalifikacijah mu je uspel rekordni dosežek. »Ključ uspeha v kvalifikacijah je bil, da so se vsi člani reprezentance vedli odgovorno. Če si selektor, imaš lahko dva cilja. Da obdržiš službo ali da se vpišeš v zgodovino. Sam sem izbral drugo možnost,'' je o svojih namerah dejal Martino.

Okostje ekipe
Na svetovnem prvenstvu ne bo  Salvadorja Cabanasa, ki je bil letošnjega januarja ustreljen. Paragvaj ima močan napad, ki ga sestavljajo Roque Santa Cruz, Nelson Valdez in Oscar Cardozo, ki imajo vsi bogate izkušnje iz Evrope. Še nekaj ostalih igralcev igra v Evropi (Jonathan Santana, Edgar Barreto, Antolin Alcaraz, Paulo da Silva in Justo Villar), ostali pa so raztreseni po Argentini, Braziliji, Ekvadorju in Mehiki.

Komentarji
  • nedelja, 28.06.2015 ob 05:50
    XqKqqn aewizaksjhcd, [url=http://vdvflskmkqvs.com/]vdvflskmkqvs[/url], [link=http://nqtsdsyetrpu.com/]nqtsdsyetrpu[/link], http://opvbrsygmche.com/
  1. Dodaj komentar