V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Der Spiegel: V nemški reprezentanci imajo glavno besedo homoseksualci

Der Spiegel: V nemški reprezentanci imajo glavno besedo homoseksualci

Nemčija - torek, 13.07.2010 ob 08:52
Avtor: (agencije), (nib)

Berlin - Ta senzacionalistična tema se je pojavila v novi številki nemškega časopisa Der Spiegel. Njegovi novinarji trdijo, da imajo glavno besedo v nemški reprezentanci „pedri“.

Zgodbo o homoseksualni zaroti v ekipi Joachima Löwa je začel reporter Alexander Osang, ko je zanje uporabil izraz „pederska kombinacija (Schwulen-Combo)“, podlago za besedilo pa mu je ponudil dr. Michael Becker, luksemburški odvetnik in menedžer kapetana nemške reprezentance Michaela Ballacka.

„Dva meseca pred prvenstvom mi je Michael Becker razkril, kateri igralci v reprezentanci imajo homoseksualna nagnjenja,“ je napisal Osang. Septembra lani je ta isti Becker pred novinarji in kolegi menedžerji dejal, da mu je nekdanji reprezentant napovedal, da bo v ekipi Joachima Löwa kmalu eksplodiral homoseksualni škandal.

„Športni novinarji že dolgo vedo vse o homoseksualni zaroti v nemški reprezentanci. S temi nikoli raziskanimi govoricami so fantje odpotovali na svetovno prvenstvo v Južni Afriki,“ je povedal Osang. Dejal je tudi, da je Becker pred njim večkrat enega sedanjega nemškega reprezentanta imenoval kot „polpedra“.

Ballackov odvetnik je vse obtožbe zanikal. „Vaš kolega iz Spiegla je očitno nekaj napačno razumel,“ je na kratko dejal odvetnik. Na vprašanje o pisanju uglednega nemškega tednika je šprotni direktor reprezentace Oliver Bierhoff dejal: „Tega ne bom komentiral, to si ne zasluži komentarja. To ni na našem nivoju.“

Govorice o homoseksualnosti v nemški reprezentanci niso nove. To so mediji omenjali že pred štirimi leti med svetovnim prvenstvom v Nemčiji, le da se je takrat pisalo o selektorju Jürgenu Klinsmannu in njegovem pomočniku, danes selektorju Joachimu Löwu.

  1. Dodaj komentar