V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Prihodnost Nemčije je svetla

Prihodnost Nemčije je svetla

Nemčija - petek, 09.07.2010 ob 00:00
Avtor: Gregor Terzič

Durban - Črni dnevi za nemški nogomet. Elf je namreč še na drugem zaporednem svetovnem prvenstvu klecnil v polfinalu in ostal pred vstopom v raj. Pred štirimi leti so jim vrata finala na domačih tleh pred nosom zaloputnili Italijani, ki so v zadnjih dveh minutah podaljška zadeli dvakrat, tokrat pa so jih v žalost pahnili Španci, ki so bili rablji Nemcev že v finalu evropskega prvenstva leta 2008 v Avstriji in Švici.

Nemci so si letos obetali drugačen scenarij, saj so do polfinala od vseh reprezentanc pokazali največ, ko pa bi morali narediti še korak naprej, pa so zopet klecnili. In to povsem zasluženo, saj so bili proti Španiji skozi celoten obračun v povsem podrejenem položaju. Tega se zaveda tudi eden boljših nemških nogometašev na prvenstvu Bastian Schweinsteiger: "Zelo sem jezen, saj smo bili blizu finala, toda po drugi strani si ga nismo zaslužili, saj smo igrali preslabo. Seveda je imela Španija žogo več časa v svoji posesti. To je njihov način igre. Toda mi bi morali igrati bolje. Prevečkrat smo samo gledali, kako so si podajali žogo, namesto da bi bili bolj agresivni in jih napadli pri grajenju napada. Španija nam ni dovolila veliko priložnosti za dosego gola, a kljub temu jih je nekaj bilo. Morali bi jih bolje izkoristiti. Zmago so si zaslužili, saj so vsaj za stopnjo boljši od Anglije ali Argentine. Toda kljub temu smo videli, da imamo odlično mlado moštvo, ki ima pred sabo še svetlo prihodnost."

Ravno to je ogromen žarek upanja, ki lahko Nemce drži pokonci. Čez štiri leta, ko bo na sporedu svetovno prvenstvo v Braziliji, bo ta reprezentanca po vsej verjetnosti le brez Arneja Friedricha, Michaela Ballacka, Hansa-Jörga Butta ter Miroslava Kloseja, ki se bodo poslovili od dresa z državnim grbom. Preostali igralci bodo le še boljši in izkušenejši. Od pomembnejših nogometašev bodo več kot 30 pomladi šteli le kapetan Philipp Lahm in Simon Rolfes. Schweinsteiger in Lukas Podolski imata pred seboj še dve svetovni prvenstvi, Özil, Boateng, Holger Badstuber, Toni Kroos, Marko Marin ter po vsej verjetnosti najboljši mladi igralec prvenstva v Južnoafriški republiki Thomas Müller pa bodo v najboljših nogometnih letih. Poleg omenjenih na vrata članske izbrane vrste trka že kar nekaj odličnih mladih nogometašev, kot so Mats Hummels, Benedikt Höwedes in Daniel Schwaab. Nemcem se tako za prihodnost reprezentance zares ni treba bati.

  1. Dodaj komentar