V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Hobotnica spravila Nemčijo v obup

Hobotnica spravila Nemčijo v obup

Nemčija - torek, 06.07.2010 ob 13:40
Avtor: sta

Oberhausen - Hobotnica Paul, zdaj že svetovno znani napovedovalec izidov nemške nogometne izbrane vrste, je Nemčijo danes šokiral z napovedjo španske zmage v polfinalu svetovnega prvenstva. Žival je med SP v Južnoafriški republiki postala prava vedeževalka - in njene napovedi so se doslej izkazale za točne, prav to pa zdaj najbolj skrbi nemške navijače.

Doslej so v akvariju v Oberhausnu pred vsako tekmo Nemčije na SP hobotnici ponudili hrano v dveh posodah, eni z nemško zastavo in drugi z zastavo države tekmice. Če je Paul jedel iz posode z nemško zastavo, je zmagala Nemčija, sicer pa njena tekmica.

Paul je bil doslej nezmotljiv in je napovedal tudi zmagi Nemčije proti Argentini in Angliji. Zdaj pa se je odločil za hrano iz španske posode ... Edino upanje Nemcev je zgodovina: Paul se je doslej edinkrat zmotil le pred finalom EP 2008, ko sta igrali prav Nemčija in Španija. Napovedal je zmago Nemčije, evropski prvaki so postali Španci. V Nemčiji upajo, da bo hobotničina napačna napoved tekem med Nemčijo in Španijo postala tradicionalna.

Vse skupaj so najbrž začeli kot dobro šalo, a zdaj so stvari postale že kar resne. Današnje kosilo hobotnice so v Oberhausnu v živo spremljale številne televizijske ekipe, o tem, katero posodo si je izbral Paul, poročajo vsi svetovni mediji. Hobotnici so naredili celo profil na socialnem omrežju facebook. Tudi španska Marca, povsem resen nogometni časnik, je v svoji spletni izdaji ponosno sporočila, da bo Španija zmagala, ker je tako napovedala nemška hobotnica.

V zadnjem času je po svetu sicer prava poplava živalskih nogometnih vedeževalcev, ki jih je spodbudila prav Paulova slava. Zdi se, da se lahko s tem poslom ukvarja že vsak, ki ima doma morskega prašička in mu ponudi dva različno okrašena lista solate. V Argentini so zdaj sicer previdno tiho, potem ko so se njihovi delfini, papagaji in želve krepko zmotili, saj so vrsti Diega Maradone napovedali zmago na četrtfinalnem dvoboju z Nemčijo. Na nemško žalost pa ima Paul posnemovalca tudi v domovini: ježevec Leon je v živalskem vrtu v Chemnitzu danes pojedel hruško, okrašeno s špansko zastavo ...

Komentarji
  • sobota, 14.05.2016 ob 13:41
    something to the effect that we shouldn’t try to fight for the Constitution. That man is Paul Gosar, my representative from AZ District 1. I could scarcely believe it*M*.*y NV reps, Heller and Reid, are both at the stage where they value their careers more than their oath to the Constitution. As Mr. Bill says, they’ve caught the bug, now they just ignore campaign promises, and their constituents, while they draw a salary for life.
  1. Dodaj komentar