V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Tudi Neuer priznava Lampardov gol: "Prelisičil sem sodnika“

Tudi Neuer priznava Lampardov gol: "Prelisičil sem sodnika“

Nemčija - ponedeljek, 28.06.2010 ob 09:30
Avtor: (agencije) (tk)

Johannesburg - Vratar nemške reprezentance, Manuel Neuer, je priznal, da je s svojo potezo „prelisičil“ sodnika, ki nato ni priznal zadetka Franka Lamparda.

Spomnimo – Nemčija je v osmini finala svetovnega nogometnega prvenstva v Južni Afriki popolnoma nadigrala Anglijo s 4:1, ostaja pa vprašanje, ali bi se tekma obrnila v drugo smer, če bi moštvu pod Capellovo taktirko priznali gol v 38. minuti.

Pri rezultatu 2:1 v korist nemške reprezentance se je žoga, ki jo je proti golu brcnil Frank Lampard, odbila od prečke in pristala kakšnih 30 centimetrov za vratarjevo črto, a urugvajski sodnik tega ni opazil.

„Zavedal sem se, da je bilo blizu, a sem bil skoraj stoodstoten, da je žoga prešla črto. Morda je način, na katerega sem žogo na hitro izbil, zmedel sodnika in je mislil, da ta črte sploh ni prešla,“ je priznal Neuer. Na vprašanje, zakaj sodnikom ni priznal, da je prejel zadetek, je dejal: „Želel sem se le osredotočiti na preostanek tekme.“

„To je bila velika sreča za nas in hkrati nesreča za Angleže. Govorimo o pomembni stvari, a smo bili tudi brez tega veliko boljši od nasprotnikov in smo si zaslužili napredovanje v četrtfinale,“ je zaključil vratar Schalkea.

 

  1. Dodaj komentar