V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Der Spiegel: V nemški reprezentanci imajo glavno besedo homoseksualci
Nemčija - torek, 13.07.2010 ob 08:52

Berlin - Ta senzacionalistična tema se je pojavila v novi številki nemškega časopisa Der Spiegel. Njegovi novinarji trdijo, da imajo glavno besedo v nemški reprezentanci „pedri“.

Intervju z Joachimom Löwom: Zadnja tekma je vedno pomembna
Nemčija - ponedeljek, 12.07.2010 ob 00:00

Port Elizabeth - Z mladim moštvom je bila reprezentanca Nemčije pravi hit na svetovnem prvenstvu. Visoke zmage nad Anglijo in Argentino bodo še dolgo odmevale, na koncu pa se elf poslavlja s tretjim mestom, kar je ponovitev dosežka iz pred štirih let. S tem je zadovoljen tudi selektor Nemčije Joachim Löw (na sliki).

Intervju z Joachimom Löwom: Španija bo prvak
Nemčija - petek, 09.07.2010 ob 00:00

Durban - V nemškem taboru so bili po porazu v polfinalu soglasni, da je bila Španija boljša. "Čestitke Španiji, za katero menim, da bo postala svetovni prvak. Že dve, tri leta igrajo najboljši nogomet na svetu. Mi smo žalostni in razočarani," je po tekmi priznal selektor Nemčije Joachim Löw (na sliki).

Prihodnost Nemčije je svetla
Nemčija - petek, 09.07.2010 ob 00:00

Durban - Črni dnevi za nemški nogomet. Elf je namreč še na drugem zaporednem svetovnem prvenstvu klecnil v polfinalu in ostal pred vstopom v raj. Pred štirimi leti so jim vrata finala na domačih tleh pred nosom zaloputnili Italijani, ki so v zadnjih dveh minutah podaljška zadeli dvakrat, tokrat pa so jih v žalost pahnili Španci, ki so bili rablji Nemcev že v finalu evropskega prvenstva leta 2008 v Avstriji in Švici.

Joachim Löw čestital Španiji: Mislim, da so Španci novi svetovni prvaki
Nemčija - četrtek, 08.07.2010 ob 09:06

Johannesburg - Selektor nemške reprezentance Joachim Löw je svojim nasprotnikom v polfinalu mundijala Špancem sinoči lahko samo čestital. „Vse čestitke Španiji. Mislim, da so Španci novi svetovni prvaki. Že dve, tri leta igrajo zanesljivo najboljši nogomet na mednarodni ravni.“

Intervju z Bastianom Schweinsteigerjem: Favorit je Španija
Nemčija - sreda, 07.07.2010 ob 00:00

Durban - Vezist Bastian Schweinsteiger (na sliki) bo eden glavnih adutov Nemčije v polfinalu svetovnega prvenstva, saj je doslej igral odlično. Vlogo favorita prepušča Španiji.

Hobotnica spravila Nemčijo v obup
Nemčija - torek, 06.07.2010 ob 13:40

Oberhausen - Hobotnica Paul, zdaj že svetovno znani napovedovalec izidov nemške nogometne izbrane vrste, je Nemčijo danes šokiral z napovedjo španske zmage v polfinalu svetovnega prvenstva. Žival je med SP v Južnoafriški republiki postala prava vedeževalka - in njene napovedi so se doslej izkazale za točne, prav to pa zdaj najbolj skrbi nemške navijače.

Klose opozarja Špance: Polfinalna tekma bo veliko težja kot tista v finalu na EP leta 2008
Nemčija - ponedeljek, 05.07.2010 ob 12:20

Johannesburg - Miroslav Klose je Špance opozoril, da bo polfinalna tekma svetovnega prvenstva drugačna od finala na evropskem nogometnem prvenstvu leta 2008.

Enajstmetrovke so nemški izum in tako nemška prednost
Nemčija - četrtek, 01.07.2010 ob 19:13

Johannesburg - Sobotna četrtfinalna tekma nogometnega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki med Nemčijo in Argentino bo ponovitev njunega dvoboja iz najboljše osmerice na SP 2006. Tisti se je končal po enajstmetrovkah in le potrdil dejstvo, da so prav Nemci najbolj zanesljivi pri izvajanju strelov z bele točke.

Hiddink: Özil ima napačen potni list, namesto za Nemčijo bi moral igrati za Turčijo
Nemčija - sreda, 30.06.2010 ob 08:59

Johannesburg - Veliko število angleških medijev, pa tudi nekaj svetovnih, je objavilo izjavo nizozemskega nogometnega stratega Guusa Hiddinka, ki se nanaša na 21-letnega nemškega reprezentanca Mesuta Özila. Izjava je dokaj senzacionalna in morda bo dobila podoben zaključek.

Tudi Neuer priznava Lampardov gol: "Prelisičil sem sodnika“
Nemčija - ponedeljek, 28.06.2010 ob 09:30

Johannesburg - Vratar nemške reprezentance, Manuel Neuer, je priznal, da je s svojo potezo „prelisičil“ sodnika, ki nato ni priznal zadetka Franka Lamparda.

Nemčija