V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Italija je osramočena: Javnost in mediji raztrgali Lippijeve izbrance

Italija je osramočena: Javnost in mediji raztrgali Lippijeve izbrance

Italija - petek, 25.06.2010 ob 16:03
Avtor: sta

Rim - Italijanska športna javnost se še vedno ni sprijaznila z izpadom italijanske nogometne reprezentance po prvem delu svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki, domača javnost in mediji pa so izbrance Marcella Lippija že pribili na sramotilni steber.

"Popoln mrk," je zapisal italijanski osrednji športni časnik La Gazzetta dello Sport po četrtkovem porazu s Slovaki, ki je "azzurrom" dokončno zaprl vsa vrata za uvrstitev v osmino finala. "To je bila najslabša italijanska nogometna podoba vseh časov, najtemnejši in najbolj srhljiv dan v zgodovini italijanskega nogometa," je še med drugim zapisal cenjen milanski časnik, ki seveda ni pozabil podariti, da je Italijanom spodletelo v najmanj kakovostni skupini na zaključnem turnirju v Južnoafriški republiki, kjer so bili v konkurenci s Slovaki, Paragvajci in Avstralci absolutni favoriti, na koncu pa so osvojili zadnje mesto brez zmage in dvema neodločenima izidoma.

"Kot bi gledali sliko Doriana Graya. V četrtek popoldne smo v Johannesburgu videli staro in poraženo Italijo brez sloga in ideje, telesno in taktično iztrošeno, ki jo je nadigrala skromna Slovaška," je zapisal Tutto Sport, časnik Il Giornale pa je po nogometnem polomu objavil karikaturo z enajstimi krstami ovitimi v italijanske zastave.

Italijanski selektor Lippi je takoj po izpadu prevzel odgovornost in svojemu nasledniku Cesaru Prandelliju zaželel veliko sreče in uspehov v naslednjih reprezentančnih akcijah. Italija bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Poljskem in v Ukrajini igrala v skupini C, v njej pa so poleg Slovenije še Srbija, Severna Irska, Estonija in Ferski otoki.

Predsednik italijanske nogometne zveze Giancarlo Abete je pozval k resni analizi klavrnih nastopov italijanske izbrane vrste v JAR. "V naši državi je nogomet zelo pomemben, s hitrim slovesom pa smo razočarali milijone naših privržencev. Naša naloga je, da čim hitreje poiščemo rešitve za strukturno krizo našega nogometa," razočarano dejal Abete.

Kaže omeniti, da so Italijani četrti branilci naslova svetovnih prvakov, ki so se poslovil po prvem delu zaključnega turnirja. Italiji se je to zgodilo že leta 1950, spodletelo pa je tudi Brazilcem leta 1966 in Francozom leta 2002.
 

Komentarji
 • sreda, 07.01.2015 ob 08:05
  IHRUcw fojungvffvfe, [url=http://mxothahoxbwf.com/]mxothahoxbwf[/url], [link=http://fabdspygxezm.com/]fabdspygxezm[/link], http://qyxmdothjjfk.com/
 • četrtek, 29.01.2015 ob 19:57
  Bm7wXc ktqvonnzmlux, [url=http://djrcnuwueket.com/]djrcnuwueket[/url], [link=http://haijvicqsjqx.com/]haijvicqsjqx[/link], http://rzkpfhboqmbf.com/
 • petek, 10.07.2015 ob 14:22
  V5y6cZ yydbyeumhvwi, [url=http://mygyvancxrsu.com/]mygyvancxrsu[/url], [link=http://fqudovnhmrll.com/]fqudovnhmrll[/link], http://jqdpbatecumf.com/
 • petek, 31.07.2015 ob 18:40
  CBcmrl wjjpxeqklirl, [url=http://szbvxopmnrph.com/]szbvxopmnrph[/url], [link=http://gvyzezreuuoh.com/]gvyzezreuuoh[/link], http://htzbnuoiuusf.com/
 1. Dodaj komentar