V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Francozi na zatožni klopi: Domenech krivi medije, ki so zgodbo napihnili, Escalettes prevzema odgovornost

Francozi na zatožni klopi: Domenech krivi medije, ki so zgodbo napihnili, Escalettes prevzema odgovornost

Francija - četrtek, 01.07.2010 ob 17:31
Avtor: (agencije) (tk)

Pariz - Raymond Domenech in Jean Pierre Escalettes, sedaj že nekdanji predsednik Francoske nogometne zveze (FFF), sta pred parlamentarno komisijo odgovarjala zaradi obnašanja Francozov na nogometnem svetovnem prvenstvu v JAR. Čeprav je zaslišanje potekalo za zaprtimi vrati, so informacije v javnost pricurljale prek mikroblogerske platforme Twitter.

Posebej zanimiv del pogovorov se je nanašal na upor nogometašev na avtobusu, saj igralci francoske reprezentance niso želeli oditi na trening. „Ne vem, kako vam naj razložim, kaj se je zgodilo. Vsak od nas ima kompleksno življenje, nasičeno s težavami, težko je vse skupaj razložiti z enim stavkom. Lahko vam povem le, da sem storil skorajda vse, da bi odšli na trening, skušal sem jih prepričati, da upor nima nikakršnega smisla. Da, naredil sem vse, le fizične sile nisem uporabil. Morda pa bi moral takrat pomisliti tudi na to možnost,“ je razložil Domenech.

„Kasneje je bilo konec vsega, prepozno za popravke. Z mano ni nihče več normalno govoril, vsi pa so informacije prejemali iz medijev, zato so vedeli, da so moji dnevi šteti. Popolnoma sem izgubil avtoriteto, nihče me ni poslušal, zato se je situacija na koncu končala tako, kot se pač je. Glavno vlogo v vsem tem pa so imeli mediji, ki so vse skupaj najbolj potencirali,“ je še dodal.

Nekdanji predsednik zveze Escalettes je že prevzel odgovornost za nastalo (sramotno) situacijo, saj se je ravno on leta 2008 odločil, da bo Domenech ostal na klopi francoske reprezentance. „To je bila moja izbira, sedaj pa moram s to napako živeti. Zavedam se, da te dolžnosti ne morem več opravljati ter lahko le upam, da se v prihodnosti takšne napake ne bodo pripetile nikomur več,“ je dejal za konec.

Komentarji
  • četrtek, 23.07.2015 ob 06:08
    1BVQzk xqoorowibswy, [url=http://rvzjcitjxeqm.com/]rvzjcitjxeqm[/url], [link=http://xvhlsrweehay.com/]xvhlsrweehay[/link], http://xeewontguyag.com/
  1. Dodaj komentar