V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Brazilska nogometna zveza je Dungi pokazala vrata

Brazilska nogometna zveza je Dungi pokazala vrata

Brazilija - ponedeljek, 05.07.2010 ob 08:17
Avtor: (sta)

Rio de Janeiro - Brazilska nogometna zveza je pozno sinoči zaradi prezgodnjega slovesa s svetovnega prvenstva odpustila selektorja reprezentance Dungo ter vse člane strokovnega štaba.    

Odločitev je bila pričakovana. Brazilija je bila namreč na mundialu v Južnoafriški republiki največji favorit za finale in končno zmago, visoke cilje pa so jim že v četrtfinalu preprečili Nizozemci, ki so Brazilce odpravili z 2:1 ter tako poskrbeli za (malo) senzacijo.

Novega selektorja bodo po napovedih imenovali do konca meseca. Brazilski mediji že ugibajo o nasledniku Dunge. Na seznamu možnih kandidatov so se znašli trener brazilskega moštva Corinthians Mano Menezes, nekdanji reprezentant in prejšnji trener Milana Leonardo ter trener brazilskega kluba Atletico Mineiro Vanderlei Luxemburgo. V ospredju zanimanja je tudi sloviti Luiz Felipe Scolari, ki je brazilsko izbrano vrsto popeljal do petega naslova svetovnega nogometnega prvaka leta 2002. Vendar pa Scolarija selektorski stolček za zdaj še ne zanima, ker ne želi prekiniti sodelovanja z brazilskim klubom Palmeiras.

Dunga je na brazilski klopi preživel štiri leta. V Braziliji pa je njegovo delo poželo mešane občutke, kritike so bile zlasti usmerjene na manj privlačno in spektakularno igro. Nemudoma po izpadu s svetovnega prvenstva je Dunga prevzel največji del odgovornosti za neuspeh brazilske reprezentance in napovedal, da se bo poslovil s selektorskega mesta.

 

  1. Dodaj komentar