V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Vedeževalka pričarala Brazilijo

Vedeževalka pričarala Brazilijo

Brazilija - četrtek, 01.07.2010 ob 00:10
Avtor: Jože Okorn, Johannesburg

Po 19 dneh svetovnega prvenstva je bil včeraj prvi prost dan brez tekem in s tem tekmovalne napetosti. Vroče in burno je bilo le v vrstah sodnikov, saj so desetim trojkam od 29 vročili letalske vozovnice za povratek v domovino. Najbolj znana s seznama odpisanih sta Italijan Roberto Rosetti in Urugvajec Jorge Larrionda, ker sta naredila veliki napaki na tekmah osmine finala Argentina – Mehika (prvi gol Argentine iz nedovoljenega položaja) in Nemčija – Anglija (nepriznani gol  Angležev za izenačenje na 2:2).

Ker je glavno vprašanje, kdo bo svetovni prvak, smo se odpravili po odgovor na eno izmed najbolj znamenitih in zanemarjenih tržnic v Johannesburgu, na kateri imajo svoj kotiček med gorami smeti in vse mogoče navlake tudi vedeževalke. Glavna dejavnost na sicer slabo obiskani tržnici, saj nanjo le redko zaidejo turisti, je prodaja vseh mogočih zvarkov iz živali, rastlin in dreves za dolgo, srečno in zdravo življenje, med katerimi prevladujejo tisti za povečanje spolne moči ali podaljšanje spolnega uda.

»Svetovni prvak bo Brazilija, ki bo v finalu premagala Argentino, Španija bo izpadla v polfinalu, Gana se vanj ne bo uvrstila,« je bil odgovor s pomočjo prevajalca iz lokalnega jezika v angleščino malce nejevoljne vedeževalke, potem ko je slabo minuto mešala kocke med kopico kamnov in različnih figuric, zraven pa je mahala  z repom goveda in bila najbolj zadovoljna, ko je za plačilo prejela 20 evrov.

Medtem ko se nogometni svet ukvarja z vprašanjem o razpletu preostalih osmih tekem do 11. julija, je svet mode izbral pet najbolje oblečenih in pet najslabše oblečenih selektorjev na svetovnem prvenstvu. Prvo mesto na lestvici elegance je pripadlo Nemcu Joachimu Löwu, za katerega trdijo, da ostaja zvest nemškemu slogu. Potem ko je bil pred štirimi leti na prvenstvu v Nemčiji pomočnik Jürgenu Klinsmannu v beli srajci, je zamenjal stil, saj se vijolična majica lepo dopolnjuje s suknjičem. Čeprav je Južnoafriška republika izpadla že po predtekmovanju,  hvalijo Brazilca Carlosa Alberta Pereiro, čeprav sta njegov zaščitni znak udobna trenirka in športni copati. Pohvale so poželi še Nizozemec Bert van Marwijk, ker v obleki brez kravate deluje zelo frajersko, Brazilec Dunga v plašču in volnenem puliju, s katerim šarmira predvsem gospe, ter Severni Korejec Kim Jong Hun, ker z zimskim plaščem in zloščenimi čevlji posnema hladnokrvnost in eleganco  Joseja Mourinha.

Na seznamu grajanih je na prvem mestu Šved Lars Lagerback, za katerega se ne ve, ali je selektor Nigerije, fotoreporter ali prostovoljec, saj je čez zeleno trenirko navlekel oranžno številko Fife. Površen, so zapisali pri Argentincu  na klopi Čila Marcelu Bielsi, saj v preveliki trenirki, izpod katere štrli bela majica, spominja na človeka, ki je ravnokar vstal iz postelje.  Čeprav je Italijan na klopi Anglije Fabio Capello zamenjal slog oblačenja, mu očitajo staromodnost zaradi angleškega emblema na suknjiču. Švicarju Ottmarju Hitzfeldu oporekajo, da v plašču spominja na inšpektorja Colomba, medtem ko so ob Slovaku Vladimirju Weissu zapisali, da je izbor s črtasto obleko in rjavimi čevlji popoln polom.

Precej več lepote in elegance je bilo sinoči zbrane v Johannesburgu, saj so kandidatke za miss sveta dodale svoj delež k svetovnemu prvenstvu s streljanjem na gol. To je bilo paša za oči predvsem za moški svet, medtem ko so imele ženske zaradi nevoščljivosti obilo pripomb.

  1. Dodaj komentar