V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Diego Maradona se še ni odločil, ali bo nadaljeval kariero selektorja

Diego Maradona se še ni odločil, ali bo nadaljeval kariero selektorja

Argentina - torek, 06.07.2010 ob 10:43
Avtor: (sta)

Buenos Aires - Kontroverzni argentinski nogometni strateg Diego Maradona se še ni odločil o slovesu s selektorskega mesta po izpadu Argentine v četrtfinalu na svetovnem nogometnem prvenstvu. Maradona je po prihodu v domovino tamkajšnjim medijem omenil tudi možnost odhoda, češ da se je "njegovo poglavje končalo in da je dal vse, kar je lahko".    

Tiskovni predstavnik Argentinske nogometne zveze (AFA) je za tiskovne agencije zagotovil, da Maradona uradno še ni podal odstopne izjave, s predsednikom zveze pa se bo o svoji prihodnosti v reprezentanci pogovoril po koncu svetovnega prvenstva v nogometu.

Argentinske sanje dvakratnih svetovnih prvakov na tokratnem mundialu je prekinila Nemčija, ki je "la seleccion" v četrtfinalu odpravila s 4:0.

Medtem ko so po neuspehu Brazilije, še enega južnoameriškega favorita in petkratnega svetovnega prvaka, ki je izpadel v četrtfinalu, odslovili selektorja Dungo in celoten strokovni štab, pa takšna usoda ne bo doletela razvpitega argentinskega trenerja, ki je na mundialu bolj kot po svojem trenerskem delu "slovel" po provokativnih izjavah o vseh in o vsem.

Luis Segura, predsednik Maradoninega prvega kluba Argentinos Juniors in prijatelj predsednika argentinske zveze, je dejal, da se bo Maradona moral sam odločiti o svoji prihodnosti. "V celoti je odvisno od njega. Julio Grondona še nikoli ni prekinil pogodbe s selektorjem in če se bo Maradona odločil nadaljevati delo kot selektor, ga bo nadaljeval."

Argentince je, kot kaže, Maradona prepričal. Skrušeno odpravo so po vrnitvi iz Južnoafriške republike domači navijači pričakali z ovacijami. Da je izbrana vrsta vrnila Argentini upanje, pa je prepričana predsednica Cristina Kirchner, ki je javno izrazila podporo Maradoni in celotni ekipi. Trenerja in njegove izbrance je povabila v predsedniško palačo, vendar pa so selektor in njegovo moštvo povabilo zavrnili, ker mislijo, da ga niso bili vredni, je razkrila predsednica.

"V soboto, ko je Nemčija premagala Argentino, je Argentince zajela velika žalost. Vendar imejmo potrpljenje Maradona, moštvo in ljudstvo, čeprav se žalovanje še ne bo končalo. Poklicala sem ga takoj v soboto po novinarski konferenci, vendar pa takrat ni mogel govoriti, ker je bil pretresen in je jokal. Predsednica je z ljudstvom tako v dobrih kot težkih časih. Povabila sem reprezentanco, vendar povabila niso sprejeli, ker mislijo, da si ne zaslužijo takšne časti. Jaz pa sem prepričana, da se motijo, prav vsi si zaslužijo in čakala jih bom. Živela Argentina. Nudim jim vso svojo podporo, ker sem prepričana, da nam še nihče ni ponudil toliko radosti na igrišču kot Diego Armando Maradona," je dejala predsednica na zborovanju v San Miguelu.

Predsedničin govor je bil zelo dobro sprejet pri navzočih, ki so ji odgovorili s skandiranjem "Ole, ole, ole, ole, Diegoooo, Diegooooooo!".

 

Komentarji
  • petek, 23.01.2015 ob 19:54
    oq7RuO dkprjlatlsvp, [url=http://jqrkbcmhqcgt.com/]jqrkbcmhqcgt[/url], [link=http://bzrajiizmele.com/]bzrajiizmele[/link], http://fhjmygbjdsjr.com/
  • četrtek, 12.02.2015 ob 08:24
    4An8NC jhxltxbcnmmg, [url=http://xnmlehkmixkz.com/]xnmlehkmixkz[/url], [link=http://ecadwcyyinvm.com/]ecadwcyyinvm[/link], http://cjjkbbyuprgx.com/
  • nedelja, 08.03.2015 ob 23:15
    GMERI3 tyknooeeoyvb, [url=http://xkxsuvmhhafg.com/]xkxsuvmhhafg[/url], [link=http://tynmvaawxqzd.com/]tynmvaawxqzd[/link], http://bnuixjowsjit.com/
  1. Dodaj komentar