V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Pele: Maradona ni dober trener, ima čuden stil življenja, to pa ni dobro

Pele: Maradona ni dober trener, ima čuden stil življenja, to pa ni dobro

Argentina - četrtek, 01.07.2010 ob 10:32
Avtor: (agencije), (nib)

Rio de Janeiro - Besedna vojna med največjima svetovnima nogometašema vseh časov, Brazilcem Pelejem in Argentincem Diegom Maradono, še kar traja. Zadnja v vrsti provokacij je delo brazilskega mojstra žoge, ki se je še enkrat več norčeval iz zdajšnjega selektorja Argentine.

„Kakšen je to nogomet, v katerem igro nadzoruje napadalec,“ se je retorično vprašal Pele v izjavi za Tagesspiegel. S tem namiguje na dejstvo, da Barcelonin napadalec Lionel Messi v argentinski reprezentanci na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki igra bolj v vezni liniji, kakor v napadu.

„Nobene težave nimam z Maradono, samo mislim, da ni dober trener. Ima čuden način življenja in to za moštvo ni dobro,“ je Pele dodatno prilil olja na ogenj. Milosti pa ni kazal niti do selektorja brazilske reprezentance, Dunge. „Bil sem napadalec in vedno sem želel dosegati zadetke. To je bila najbolj pomembna stvar in to je navduševalo navijače. Današnja Brazilija pa igra na protinapade in nima nadzora nad žogo. Ni več tiste želje po prevladi, posesti žoge in nadzorom nasprotnika.“

Čeprav je nogometni velikan poln kritik, gre tako Braziliji kot Argentini za zdaj na svetovnem prvenstvu odlično. Obe reprezentaci sta prišli do četrtfinala, v katerem bodo Brazilci igrali proti Nizozemski, Argentinci pa se bodo pomerili z Nemčijo.

Komentarji
  • nedelja, 22.03.2015 ob 11:15
    5VhnYK zgqwadnubwwx, [url=http://cbkigjjmaqcc.com/]cbkigjjmaqcc[/url], [link=http://tchxfplpmzmx.com/]tchxfplpmzmx[/link], http://xqelopehciqm.com/
  1. Dodaj komentar