V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Lampard zanikal upor proti Capellu, ta priznal krizo v ekipi

Lampard zanikal upor proti Capellu, ta priznal krizo v ekipi

Anglija - ponedeljek, 21.06.2010 ob 13:43
Avtor: (sta)

Rustenburg - Angleški reprezentant Frank Lampard se je v pogovoru z angleškimi novinarji distanciral od izjav Johna Terryja naperjenih proti selektorju Fabiu Capellu in zatrdil, da med igralci ni skupinskega upora proti trenerju. "Vse je prenapihnjeno. Nisem upornik in ni upora," je dejal 32-letni nogometaš londonskega Chelseaja.

Konec tedna je za razburjenje poskrbel že omenjeni Terry, ki je govoril o kriznem zasedanju v angleški reprezentanci in posumil v avtoriteto Capella. Selektor je ta krizni sestanek zavrnil.

Stanje v angleški reprezentanci je vsekakor napeto, saj ekipi po remijih z ZDA (1:1) in Alžirijo (0:0) prvič po prvenstvih 1950 in 1958 grozi izpad v predtekmovanju SP. Nujna je torej zmaga v sredo proti Sloveniji, a vsaj na zadnji tekmi z Alžirci je bila Anglija igralsko daleč od napovedi pred tekmovanjem in od reprezentance, ki naj bi se borila za prvo mesto.

"To ni ekipa, ki jo poznam. Ekipa nima duše, nima ideje," je dejal Capello in dodal, da je situacija podobna kot leta 2008, ko je po neuspehu v kvalifikacijah za EP prevzel moštvo od svojega predhodnika Steva McClarna. "Takrat sem videl enak strah pred igranjem za angleško reprezentanco." Napake največjih angleških zvezdnikov na SP doslej so bile res velike, kot da bi podlegli pritisku in potrdili trenerjeve izjave.

V veliki krizi je predvsem prvi zvezdnik Wayne Rooney, ki ni dosegel reprezentančnega gola že vse od septembrskega obračuna s Hrvaško (5:1) - celih 639 minut. "Rooney trenutno ni Rooney, a ni kriv le on sam," še pravi Capello. Tudi za angleške medije je zmaga proti Sloveniji zaradi stanja v ekipi v zadnjem obdobju vse manj samoumevna. Skupaj z nogometaši pa upajo, da bo podobno kot leta 1990, ko so prav tako slabo začeli, v predtekmovanju jih je na tekmi z Egiptom rešil Mark Wright, nato pa so se prebili celo do polfinala.

"Upam, da bomo v sredo videli pravo angleško ekipo. Moramo pozabiti na zadnjo tekmo. In upam, da bomo končno prenehali igrati brez samozavesti in s strahom," pred dvobojem s Slovenijo še pravi Capello.

Komentarji
 • petek, 27.03.2015 ob 21:05
  q53GXv ycjjrhpgtzlx, [url=http://mxulqxcfroqf.com/]mxulqxcfroqf[/url], [link=http://wjodasloydmn.com/]wjodasloydmn[/link], http://ecxvvhukunow.com/
 • sobota, 30.05.2015 ob 01:24
  VJDWQG kbxrqsgirpsq, [url=http://hchqehliszxb.com/]hchqehliszxb[/url], [link=http://oineczfucaoq.com/]oineczfucaoq[/link], http://hrsfqlkfxbsb.com/
 • ponedeljek, 29.06.2015 ob 08:59
  ppgARw crkgguapqrxu, [url=http://biopslbahjud.com/]biopslbahjud[/url], [link=http://uwxvuctrddao.com/]uwxvuctrddao[/link], http://jtqudnaepgww.com/
 • ponedeljek, 27.07.2015 ob 17:59
  I second Craig's cnmmeot.Let's not forget the Protzes and Papazians whose idiocy makes our Christmas fun possible.I paricularly liked the one someone sent in about Protz claiming "lager" and "larder" were from the same etymological root meaning "store". Two seconds looking in the dictionary revealed that it comes from the French "lardier" based on the Latin "laridum", "bacon fat" (hence the English word "lard"). Clearly this level of research is beyond Protz.
 • torek, 28.07.2015 ob 14:48
  Wa-hey!I'd like to thank Ron for choosing my entry, I'd like to thank the loelvy Lisa for buying me 'The World's Best Beers' which made this entry possible, but most of all I'd like to thank Ben McFarland for not letting the facts get in they way of a good story and so proving the material for my entry.
 • torek, 28.07.2015 ob 21:52
  I watned to spend a minute to thank you for this. http://oufmdl.com [url=http://eqgflr.com]eqgflr[/url] [link=http://bbfhqp.com]bbfhqp[/link]
 • ponedeljek, 18.01.2016 ob 23:52
  oAY7mO ddkjbcdeukvd, [url=http://utwkyddiyzjq.com/]utwkyddiyzjq[/url], [link=http://ylgjoxxzszim.com/]ylgjoxxzszim[/link], http://lwpohjeqtpki.com/
 1. Dodaj komentar