V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Saadane še dve leti na čelu alžirske reprezentance
Alžirija - nedelja, 18.07.2010 ob 19:43

Alžir - Alžirska nogometna zveza je selektorju Rabahu Saadaneju podaljšala pogodbo še za dve leti, najmanj do konca afriškega prvenstva leta 2012. Saadaneju bi sicer pogodba, ki jo je podpisal leta 2007, potekla konec julija. Saadaneju je uspelo na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki prvič po 24 letih pripeljati tudi Alžirijo.

Alžirska reprezentanca: Odpadli v Franciji, izbrali domovino staršev
Alžirija - sobota, 12.06.2010 ob 00:00

Alžirija se je tretjič uvrstila na SP, potem ko je po dramatični dodatni tekmi na nevtralnem igrišču v Sudanu izločila Egipt z 1:0, letos pa so se na afriškem prvenstvu prebili v polfinale. Predstavljamo vam nosilce igre v alžirski vrsti.

Alžirci so pred tekmo s Slovenijo ostali brez kapetana
Alžirija - četrtek, 10.06.2010 ob 00:00

Johannesburg - Alžirski selektor Rabah Saadane je tri dni pred uvodno tekmo s Slovenijo iz reprezentance odrezal kapetana Yazida Mansourija, sicer zveznega igralca. Trener se je na podlagi prikazanega odločil zamenjati igralca, "ker ni dovolj dober oziroma ni prikazal dovolj". V izbrani vrsti bo selektor dal priložnost vezistu Medhiju Lacenu.

Alžircem zmaga na zadnjem testu pred mundijalom
Alžirija - nedelja, 06.06.2010 ob 09:15

Nogometaši alžirske izbrane vrste so uspešno opravili zadnji preizkus pred odhodom na črno celino. Alžirci, ki bodo na svetovnem prvenstvu v JAR igrali v skupini C skupaj s Slovenijo, z Anglijo in ZDA, so namreč v Fürthu z 1:0 (0:0) premagali varovance Srečka Katanca, reprezentanco ZAE. Edini gol na tekmi je v 51. minuti z bele točke dosegel Ziani.

 
Alžirski napadalec Karim Matmour: Na tekmi s Slovenijo ne pričakujemo presenečenj
Alžirija - sreda, 14.04.2010 ob 00:00

Ekipa Alžirije, s katero se bo na svetovnem prvenstvu v nogometu v Južnoafriški republiki pomerila tudi ekipa Slovenije, bo na prestižnem turnirju nastopila prvič po letu 1986. Puščavske lisjake (kakor pravijo nogometni reprezentanci Alžirije) bo v Južni Afriki treniral Rabah Saadane, prostor v ekipi pa bo imel tudi Karim Matmour. Izkušeni napadalec, ki se trenutno v Bundesligi bori za dobro mesto svojega kluba Borussia Monchengladbach, je v dresu Alžirije zaigral na sedmih kvalifikacijskih tekmah za SP in dosegel en gol.

Alžirija