V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Prvaki na pršut in maturantsko vzdušje

Prvaki na pršut in maturantsko vzdušje

Španija - torek, 13.07.2010 ob 00:00
Avtor: jo

Johannesburg - Ko je Španija v prvi tekmi svetovnega prvenstva izgubila s Švico z 0:1, so španski mediji krivca za poraz našli v svojih vrstah. Lepotica Sara Carbenoro je dekle španskega kapetana in vratarja Ikerja Casillasa, obenem pa najlepša novinarka na svetu, ki po tekmah zbira izjave nogometašev. Tako je bilo tudi po osvojitvi naslova svetovnega prvaka, po 20 sekundah intervjuja Casillas ni več zdržal, ampak je strastno poljubil Saro in stekel v špansko slačilnico na proslavljanje uspeha.

Medtem ko je večina selektorjev z diktaturo vodila reprezentance (Fabio Capello je Angležem prepovedal sladkor, sol, alkohol, ženske...), so imeli Španci obilo svobode, zato so se igralci šalili, da se počutijo kot na maturantskem izletu. Namesto sadja, zelenjave in testenin je bila glavna jed pršut. "Očitno je naš način dela, ki je povsem drugačen od psihologije ostalih reprezentanc, veliko boljši. Pršut je naša najpomembnejša jed, je pa še nekaj stvari, ki so nas zbližale," je pojasnil vezist Xabi Alonso, medtem ko je prvi DJ ekipe Sergio Ramos že navijal priljubljeno glasbo, ob kateri so vsi plesali in peli.

Španci so v pohodu do naslova svetovnega prvaka zrušili nekaj rekordov. Postali so najbolj neučinkovit svetovni prvak z le osmimi goli na sedmih tekmah (pred tem tekmi Anglija 1966 in Brazilija 1994 s po 11 goli), vse pa so dosegli trije igralci Barcelone (Villa 5, Iniesta 2, Puyol 1). So prva reprezentanca, ki je postala svetovni prvak, potem ko je izgubila prvo tekmo na prvenstvu.

Španci v skladu s svojim temperamentom niso skrivali emocij po finalu, ki je bil s 13 rumenimi in rdečim kartonom najbolj grob v zgodovini 19. svetovnih prvenstev. "Naslov svetovnega prvaka je povsem zasluženo v naših rokah. Hvala vsem, ki ste nas podpirali, posebno pa staršem in bratu," je vzhičeno govoril vratar Iker Casillas in prepustil mikrofon Sergiu Busquetsu: Vse življenje smo čakali na ta trenutek. To je zmaga, ki jo posvečamo vsej Španiji. Iz tekme v tekmo smo bili boljši, predvsem pa smo verjeli v svoje sposobnosti." Branilec Villarreala Joan Capdevilla (v prvi enajsterici je bilo še sedem igralcev Barcelone in dva iz madridskega Reala) je menil: "Noro. Španski nogomet je garal za ta trenutek, zato si zaslužimo, da uživamo v slavju, ki ga posvečam družini, Kanarskim otokom in vsej Španiji. Ko je že kazalo, da bodo odločile enajstmetrovke, je bil zadetek Inieste najlepše darilo, čeprav so bili trenutki, ko je žoga letela proti mreži zelo dolgi."

Nizozemci so za poraz obtožili angleškega sodnika Howarda Webba. "Ob moji drugi priložnosti bi moral sodnik dosoditi prekršek za nas in Puyola kaznovati z drugim rumenim kartonom. Sodnik je pustil prednost, ki pa je ni bilo, saj nisem imel več prostora za nadaljevanje akcije. Vztrajal sem na nogah, ker sem hotel zabiti gol. Finale svetovnega prvenstva bi morali zaupati vrhunskemu sodniku," je bentil nizozemski as Arijen Robben, a obenem priznal svojo napako ob prvi veliki priložnosti na tekmi: "Bil sem premalo potrpežljiv. Namesto, da sem slabo streljal, bi moral preigrati Casillasa." Še bolj žalosten je bil Wesley Sneijder: "Z Interjem sem osvojil tri naslove, četrti mi je ušel iz rok. Velika škoda. Moramo biti ponosni na doseženo, vsa država pa na nas. Škandal je, da se je prvenstvo končalo na takšen način, saj sodnik pred golom ni dosodil kota po mojem prostem strelu, četrti sodnik pa ni hotel obvestiti glavnega, ko je Iniesta udaril van Bommla, za kar bi moral prejeti rdeči karton."

Komentarji
  • ponedeljek, 20.07.2015 ob 20:33
    mGBUn6 cpksimlqiwpb, [url=http://wlwxsroyghqt.com/]wlwxsroyghqt[/url], [link=http://yhgjgrripshu.com/]yhgjgrripshu[/link], http://bmfdniaurotp.com/
  1. Dodaj komentar