V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Kdo so španski nogometni bogovi: Junak, ki ne zna pihniti v vuvuzelo

Kdo so španski nogometni bogovi: Junak, ki ne zna pihniti v vuvuzelo

Španija - torek, 13.07.2010 ob 00:00
Avtor: jo

Johannesburg - Španija je osvojila naslov svetovnega prvaka že v prvem nastopu v finalu. Nogometno družino furije sestavlja zelo zanimiva druščina.

Iker Casillas: V prvi članski sezoni v madridskem Realu se je na treninge vozil s tramvajem, ker je bil star šele 17 let in še ni imel vozniškega izpita. Kapetan in steber moštva. Sveti Iker je bil iz tekme v tekmo bolj zanesljiv s fantastičnimi reakcijami.

Sergio Ramos: Pogumni brezkompromisni borec, ki zdrvi do kazenskega prostora.

Gerard Pique: S prehodom v Barcelono se z velikimi koraki prebija v prvo ligo štoperjev, čeprav je star šele 23 let. Moderen, trden in nevaren, ko se zapodi v napad.

Carlos Puyol: Kariero začel kot vratar, nadaljeval kot napadalec in zadnji vezni, končal kot štoper. Neverjeten pregled nad igro. Sposoben zaustaviti vsakega igralca na svetu. To je najbolj občutil Portugalec Cristiano Ronaldo.

Joan Capdevila: Sijajni bočni igralec, ki obožuje sendvič s sirom in nutello. Ni takšen zvezdnik kot ostali, a koristen na boku, po katerem včasih tako hiti v napad, da pozabi na obrambo.

Sergio Busquets: Soigralcem ščiti hrbet. Najbolj točen podajalec, saj je kar 88 odstotkov od njegovih 555 žog končalo na pravem naslovu.

Xabi Alonso: Po selitvi iz Anglije v Madrid mu je zrasla samozavest.

Xavi: Čeprav je že vso kariero v Barceloni, je njegov najboljši prijatelj Casillas iz Reala. Možgani in motor ekipe z znanjem, inteligenco in pregledom nad igro s povprečjem 80 točnih podaj na tekmo. Narekuje ritem španskemu flamenku, ne dosega veliko golov, je pa sijajen asistent.

Andres Iniesta: Junak finala, sicer pa eden redkih, ki ne zna pihniti v vuvuzelo, ne da bi iz nje prišel zvok, podoben slonjemu. Med tremi najboljšimi vezisti sveta. Ubijalski pogled proti golu.

Pedro: Čeprav je bil zaradi sebičnosti proti Nemčiji selektor jezen nanj, je dobil priložnost v finalu, v katerem pa je razočaral.

David Villa: Poročen s Patricijo, s katero se pozna od otroštva. Tudi ona je bila nogometašica, ki je igrala v napadu. Novi zvezdnik Barcelone, ki se je vpisal med nesmrtne. Nočna mora za nasprotne vratarje. Zlato žogo in zlati čevelj je žrtvoval za naslov prvaka.

Jesus Navas: Velik talent, ki ima hudo težavo s prevelikim domotožjem.

Cesc Fabregas: Zlati rezervist, ki ni prva violina v reprezentanci, ampak dodana vrednost za finiše tekem.

Fernando Torres: Dolžnik.

Selektor Vicente Del Bosque: Nadaljuje tam, kjer je predhodnik Aragones z naslovom evropskega prvaka končal. Igro reprezentance je prepustil toku - torej sistemu Barcelone. Znan po mirnosti, nikoli se ne spozabi. Težko otroštvo, oče železniški delavec, ki je bil med državljansko vojno na poraženi, republikanski strani. Idol bikoborec Santago Martin, ki se nikoli ni smejal, ker se tudi bik ne smeji. Edini selektor, ki ne skače ob golih, ne čestita igralcem ob menjavah. "Na klopi nisem zato, da bi kazal čustva, ampak da skrbim za skupni interes," je rekel Del Bosque.

Komentarji
  • torek, 21.07.2015 ob 04:26
    253v9g mlyrijstglca, [url=http://epcxvniqwqje.com/]epcxvniqwqje[/url], [link=http://ldewodmtgijo.com/]ldewodmtgijo[/link], http://dtclkrgeqrir.com/
  1. Dodaj komentar