V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Španci navdušeni, slavila tudi Barcelona

Španci navdušeni, slavila tudi Barcelona

Španija - četrtek, 08.07.2010 ob 10:50
Avtor: sta

Po zgodovinski prvi uvrstitvi Španije v finale svetovnega prvenstva se je v že tako nogometno nori državi življenje povsem podredilo nogometni žogi. Španski mediji poročajo o izjemnem navdušenju po vsej državi, tudi v Kataloniji, kjer so sicer tradicionalno zadržani do španskih simbolov.

V Barceloni vedno poudarjajo, da so najprej Katalonci, šele nato Španci. A zadnji uspehi "la Roje", v kateri ima ključno vlogo sedem igralcev Barcelone, so omehčali tudi največje tradicionaliste. Katalonski radio je tako poročal, da je najbrž prvič doslej španska ekipa zares priljubljena tudi v Barceloni, na sloviti Rambli pa je bilo opaziti tudi veliko španskih zastav. K takšnemu vzdušju je bržkone veliko prispeval Carles Puyol, zvezdnik katalonskega nogometnega velikana Barcelone, ki je na polfinalni tekmi z Nemčijo dosegel edini zadetek.

Španijo je zajela prava vročica, številni pa so prepričani, da bodo šli njihovi junaki do konca in po evropskem naslovu 2008 osvojili še svetovnega. V anketi časnika Mundo Deportivo je kar 89 odstotkov bralcev menilo, da bo Španija svetovni prvak.

 

  1. Dodaj komentar