V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

 
Tudi Torres ne mara Jabulanija

Tudi Torres ne mara Jabulanija

Španija - torek, 22.06.2010 ob 12:42
Avtor: (sta)

Johannesburg - Med številne nogometaše, ki jim žoga letošnjega svetovnega prvenstva ni po godu, sodi tudi napadalec španske reprezentance Fernando Torres. "S to žogo se enostavno ne da igrati in dosegati zadetkov," je po tekmi proti Hondurasu dejal Torres in za svoje zgrešene strele na uvodnih dveh tekmah okrivil prav - Jabulani.    

Torres je tako na tekmi proti Švici, še posebej pa proti Hondurasu zgrešil nekaj lepih priložnosti za zadetek, za vse zgrešene poskuse pa je krivdo zvrnil kar na žogo.

"Čeprav sem osebno zelo vesel, da po dolgi in težki poškodbi spet lahko igram, pa se nikakor ne morem navaditi na novo žogo. Z nji nimam težav le jaz, temveč tudi moji soigralci, saj bi morali proti Hondurasu zadeti še vsaj dva- do trikrat," je prepričan napadalec Liverpoola.

Torres je le še eden v vrsti številnih nogometnih zvezdnikov, ki jim nova žoga nikakor ni všeč.

Jabulani, ki v jeziku isiZulu - tega govori skoraj četrtina prebivalcev JAR - pomeni praznovati oziroma slaviti, je po mnenju njenih snovalcev pri Adidasu najboljša doslej. Na žogi je 11 različnih barv, kar pomeni 11 igralcev vsakega moštva, 11 uradnih jezikov Južnoafriške republike in 11 južnoafriških plemen, zaradi katerih je ta dežela na skrajnem jugu Afrike ena etnično najbolj raznolikih na svetu. Barvitost hkrati ponazarja tudi barvitost Afrike in je v skladu z zunanjim videzom glavnega stadiona SP Soccer City v Johannesburgu.

Mednarodna nogometna zveza in Adidas sta uradno žogo predstavila 4. decembra lani v Cape Townu. Kot pravijo, je zaradi osmih sferično ulitih 3D-panel, ki jo sestavljajo, popolnoma okrogla in bolj natančna kot kdaj koli prej. Novo razviti profil "Grip'n'Groove" naj bi nogometašem ponujal žogo s stabilnim letom in popolnim oprijemom v vseh razmerah.

 

  1. Dodaj komentar