V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

 
Kdo bo navijal za naše nogometaše v Južni Afriki?

Kdo bo navijal za naše nogometaše v Južni Afriki?

Magazin - sreda, 02.06.2010 ob 00:00
Avtor: (dnevnik.si)

Glede na to, da se vse bolj bliža obdobje, ko bo slovenska reprezentanca izkazala svoj potencial ter talent na svetovnem tekmovanju v nogometu, smo se na Inštitutu za raziskovanje trga in medijev, Mediana odločili, da prebivalke in prebivalce Slovenije povprašamo kako in koliko bodo spremljali domače fante ter za njih navijali. Bodo navijali v družbi prijateljev iz kakšnega lokala ali pa kar iz domačega naslonjača?

Ključne besede: Slovenija

Vaš glas je bil upoštevan

Najprej smo prebivalce in prebivalke Slovenije povprašali o destinaciji letošnjega svetovnega tekmovanja v nogometu ter dobili sledeče rezultate. Približno vsak deseti moški in slaba tretjina žensk ne ve, kje se bo odvijalo svetovno prvenstvo v nogometu. Mlajša populacija je s krajem dogajanja bolj seznanjena, prav tako se poznavanje veča z višjo dokončano izobrazbo. Seveda nismo ostali pri tako lahkem vprašanju in nas je zanimalo tudi poznavanje reprezentanc, ki se bodo v skupini C pomerile s Slovenijo (Anglija, ZDA, Alžirija). Tokrat je bilo pravilnih odgovorov manj, in sicer sta na »izpitu« padla dva prebivalca Slovenije izmed treh, glede na spol je šlo za 42% moških in 89% žensk. Najbolje so bili z ekipami seznanjeni tisti v srednjih letih, glede na delovno mesto na vodilnih položajih in v svobodnih poklicih.

Kako intenzivno nameravate spremljati svetovno prvenstvo v nogometu, je bilo naslednje vprašanje na katerega je slaba petina prebivalk in prebivalcev Slovenije odgovorila, da nameravajo gledati vse tekme, med moškimi je takih 27%, med ženskami pa le 7%. Skoraj polovica si jih bo ogledala tekme, na katerih bo igrala Slovenija, zanimivo je, da tukaj po spolu ne prihaja do razlik pri podpori naših fantov. Druga petina, si bo ogledala le kakšno tekmo, 15% pa jih ne namerava gledati spektakla. Na koncu pa smo spraševali še po kraju ogleda nogometne tekme. 77% jih namerava spremljati kar iz domačega naslanjača dobrih 5% pa zunaj. Lokali pa bodo najbolj napolnjeni z moškimi v starosti 25-34 let.

Komentarji
  • petek, 20.06.2014 ob 08:39
    je rekel/rekla:Tudi jaz sem si želel nastopiti v teku, a mi časovno ni znsleo. Upam, da nas bo naslednje leto več. Lahko bi dodali še kakšno vztrajnostno disciplino. Recimo kolesarstvo.
  • ponedeljek, 09.11.2015 ob 04:31
    K7iHHo bszuudmixwzy, [url=http://oafmwvrnpfjy.com/]oafmwvrnpfjy[/url], [link=http://hsbwwxrkeoxn.com/]hsbwwxrkeoxn[/link], http://evqbfokeuiph.com/
  1. Dodaj komentar