V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

 
Navijali bodo za Slovenijo: Prebivalci Brunica so se izkazali z gostoljubnostjo do slovenske nogometne reprezentance

Navijali bodo za Slovenijo: Prebivalci Brunica so se izkazali z gostoljubnostjo do slovenske nogometne reprezentance

Magazin - ponedeljek, 31.05.2010 ob 00:00
Avtor: Andraž Rožman, Brunico

Slovenska nogometna reprezentanca je v Brunicu poskrbela, da je mesto med mrtvo sezono za nekaj dni zadihalo z nekoliko bolj polnimi pljuči. Plakati, s katerih je mogoče razbrati, da je slovenska reprezentanca v mestu, so bili nalepljeni na številne zidove, o udeležencih svetovnega prvenstva so poročali lokalni mediji, ki so bili navzoči tudi na sobotni tekmi med Slovenijo in Südtirolom. Domačini so si z zanimanjem ogledovali treninge, napolnili bi tudi miniaturni štadion, na katerem je bila tekma, če ne bi deževalo. Zbralo se jih je okoli 500. Pravijo, da bi jih bilo še precej več, če bi bilo sonce, ki praviloma zvabi Južne Tirolce pod vznožje mogočnih alpskih gora.

Da je gostovanje Slovenije odlična marketinška poteza za turistično društvo v Brunicu, je jasno že pred koncem priprav, ki so pritegnile veliko pozornosti tako na Južnem Tirolskem kot v Sloveniji. »Zelo smo veseli, ker je vaša državna reprezentanca prišla na priprave prav v Brunico. To je za nas zelo pomembno. Z nogometnimi ekipami imamo precej izkušenj. Med drugimi je bil pred šestimi leti v Brunicu na pripravah Inter, nato so k nam prišli tudi Roma, Lazio in Milan. Za slovensko reprezentanco smo izbrali hotel Majestic, ki je zelo dober in ima štiri zvezdice. Upam, da se nogometaši dobro počutijo v njem. Upamo, da bomo pripomogli majhen del k uspešnim pripravam Slovenije na svetovno prvenstvo,« je povedal direktor turistične organizacije v Brunicu Alfred Unterkirchner, ki skuša marketinško uspešnost izmeriti tudi z zbiranjem člankov o pripravah reprezentance, objavljenih v slovenskih medijih.
Mesto pod Kronplatzem je za vrhunske športnike idilično. Zato ni nenavadno, da se je tu želelo pripravljati še šest drugih reprezentanc, ki bodo sodelovale na svetovnem prvenstvu (Italija, Paragvaj, Urugvaj, ZDA, Nova Zelandija in Alžirija). Toda Alfred Unterkircher in sodelavci so izbrali Slovence, ki so storitve dobili po polovični ceni. »Pozimi imamo veliko gostov iz Slovenije, ki prihajajo smučat. Slovenijo smo izbrali, ker si želimo, da bi Slovenci prek medijev čim bolje spoznali Brunico in v prihodnjih letih pozimi in poleti čim bolj pogosto prihajali v naše kraje,« je pojasnil možakar, ki navija za italijanskega prvoligaša Milan, na svetovnem prvenstvu pa bo pesti stiskal tudi za Slovenijo: »O Sloveniji imajo ljudje v Brunicu zelo dobro mnenje. Upajo, da Slovenci dobijo tekmo ali dve na svetovnem prvenstvu. Saj poznate zgodbo o Davidu in Goljatu. Slovenija bo David, velike ekipe, kot sta Italija in Nemčija, pa bodo Goljat. Ljudje imajo raje Davida in mislim, da bodo navijali za Slovenijo. Tudi jaz bom.«

Morda bo Sloveniji dobro uvrstitev na mundialu privoščil tudi Hans Brugger, kapetan ekipe Südtirol, ki jo je Slovenija v soboto premagala s 3:0. Ker je pred dnevi igral tudi proti Nemčiji, ima vpogled v trenutno pripravljenost reprezentanc, kar pa za uspeh na svetovnem prvenstvu še zdaleč ne bo ključno. »Glede na to, kar sem videl na tekmah s Slovenijo in Nemčijo, ima Nemčija boljše nogometaše in boljšo ekipo. Toda na svetovnem prvenstvu je vse mogoče,« je dejal 29-letni nogometaš, ki se je izkazal z dobro igro na desnem boku. Dodal je, da mu je najbolj padel v oči Valter Birsa, ki mu napoveduje odlične predstave na svetovnem prvenstvu.

Komentarji
  1. Dodaj komentar