V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

 
Hotel, ki naj bi med SP v JAR gostil nemško reprezentanco, nima uporabnega dovoljenja

Hotel, ki naj bi med SP v JAR gostil nemško reprezentanco, nima uporabnega dovoljenja

Magazin - sobota, 24.04.2010 ob 00:00
Avtor: (sta)

Johannesburg - Nemška reprezentanca se je manj kot dva meseca pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu znašla v zagati. Hotel blizu Pretorie, ki naj bi služil kot njihov glavni štab v Južnoafriški republiki med mundialom, nima uporabnega dovoljenja. Zaplet zdaj skuša rešiti Mednarodna nogometna zveza (FIFA) v sodelovanju z organizatorji prvenstva.

 

FIFA je podpisala pogodbo s hotelom Velmore, čeprav so njegovi lastniki vedeli, da nimajo ustrezne dokumentacije in da ne morejo sprejemati gostov. "Ne bom vam lagal, nimamo dokumentacije," je ameriški tiskovni agenciji Associated Press v petek odkrito, brez dlake na jeziku, priznal lastnik hotela Emil Keyser.

V nemški reprezentanci ne razmišljajo o spremembi kraja nastanitve v Južni Afriki in upajo, da bodo lahko bivali prav v tem hotelu. V nogometni organizaciji upajo, da bo lokalna skupnost v Tshwaneju imela posluh in bo vendarle izdala dovoljenje za obratovanje omenjenemu hotelu. Lastnik hotela se izgovarja na velik porast gradenj v luči svetovnega prvenstva, ko je treba graditi hitro, s čimer pa se ne sklada dolgotrajno pridobivanje dovoljenj. Kot kaže, vendarle obstaja luč na koncu predora, saj bo lastnik zaprosil za začasno uporabno dovoljenje. Na eno oko pa nameravajo zamižati v lokalni upravi in policiji, če bo hotel ustrezal vsem varnostnim standardom. Nemški nogometaši načrtujejo prihod med 5. in 6. junijem.

 

  1. Dodaj komentar