V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

 
Tekme nogometnega SP bodo prenašali tudi v tehnologiji 3D

Tekme nogometnega SP bodo prenašali tudi v tehnologiji 3D

Magazin - četrtek, 08.04.2010 ob 00:00
Avtor: sta

Finalna tekma letošnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriškimi republiki, ki bo med 11. junijem in 11. julijem, bo eden izmed 25 dvobojev, ki jih bodo prenašali tudi v tehnologiji 3D. V večini teh bo moč gledati petkratne svetovne prvake Brazilce, med drugim vse tri njihove predtekmovalne obračune.

Po dvakrat se bodo v tej tehnologiji "pojavili" tudi Nemci, Nizozemci, Španci, Argentinci, Južnokorejci in Nigerijci, medtem ko se morata, denimo Francija in Anglija, če želita imeti možnosti biti predvajani v 3D, uvrstiti v drugi del tekmovanja. Ali se bo v "3D" družbi znašla Slovenija, ki bo prav tako igrala na SP, še ni znano.

Sploh prva tekma nogometnih svetovnih prvenstev v novi tehnologiji - ta bo "dosegljiva" v 26 državah - bo uvodni dvoboj med Južnoafriško republiko in Mehiko na stadionu Soccer City v Johannesburgu. Sicer pa bodo tekme v 3D prenašali še z johannesburškega Ellisa Parka, iz Cape Towna, Durbana in Port Elizabetha.

Navijači bodo lahko v 3D spremljali tekme tudi na posebnih prizoriščih v Soccer Cityju, Cape Townu in Durbanu, pa tudi v kinematografih in navijaških festivalih v Berlinu, Parizu, Rio de Janeiru in Ciudad de Mexicu.

  1. Dodaj komentar