V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

 
Hobotnica Paul gre v pokoj, še naprej pa bo na ogled v akvariju

Hobotnica Paul gre v pokoj, še naprej pa bo na ogled v akvariju

Magazin - ponedeljek, 12.07.2010 ob 14:34
Avtor: (sta)

Oberhausen - Hobotnica Paul iz nemškega Oberhausna je postala pravi medijski magnet med nogometnim SP v JAR 2010. A po tem, ko je pravilno napovedala zmagovalce osmih tekem, tudi finale in mali finale, so se vodilni v akvariju odločili, da je napovedovanja konec. "Paul gre v pokoj in celemu svetu pravi hvala. Bilo je lepo prvenstvo," so zapisali v akvariju.

Nova naloga Paula bo pravzaprav njegova osnovna. V akvariju bo na ogled, obenem pa bo s svojim izgledom in premikanjem skušal nasmejati čim več malih obiskovalcev v Oberhausnu. Že pred SP je bil Paul namreč prav tako eden od ljubljencev med obiskovalci in to tudi brez nogometnega SP, zastavic, školjk in stav.

Želje so seveda različne in iz akvarija so sporočili, da so jih v teh dneh zasula pisma z željami, da bi Paul prerokoval različne stvari še naprej. V akvariju, kjer se zavedajo reklamnega učinka in obiskovalcev se menda kar tare, pa so se odločili, da je bilo tega dovolj. Zavrnili so tudi špansko ponudbo v višini 30.000 evrov, saj je tamkajšnja skupina poslovnežev želela odkupiti slavno hobotnico in jo spremeniti v maskoto enega od gastronomskih dogodkov.

  1. Dodaj komentar