V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

 
Mundijal: Jasnovidna hobotnica Paul je podala izključno pravilne napovedi izidov tekem

Mundijal: Jasnovidna hobotnica Paul je podala izključno pravilne napovedi izidov tekem

Magazin - ponedeljek, 12.07.2010 ob 11:30
Avtor: (aa, agencije)

Berlin - Jasnovidna hobotnica Paul je ohranila svojo 100-odstotno pravilno statistiko napovedi glede izidov tekem. Paul je namreč napovedal, da bo v finalu svetovnega prvenstva Španija premagala Nizozemsko. Nenavadna žival je s tem potrdila svojo nezmotljivo točnost.

Paul je postal pravi svetovni heroj, saj je pravilno napovedal izid vseh šestih tekem, vključno s tistimi, na katerih je nastopila nemška reprezentanca. Hobotnica je v Španiji dobila poseben status, saj je predvidela, da bodo španski nogometaši premagali nizozemske.

Svoje navdušenje in simpatijo do bitja je po napovedi španske zmage izrazil celo španski predsednik vlade Jose Luiz Rodriguez Zapatero. "Za hobotnico sem zaskrbljen. Razmišljam o tem, da bi ji poslal ekipo, ki bi jo zaščitila,“ je navrgel Zapatero.

Španska ministrica za okolje Elena Espinosa je prav tako prisegla, da se bo potrudila za zaščito jasnovidne hobotnice. "V ponedeljek bom na srečanju evropskih ministrov in bom zaprosila za prepoved lova na hobotnico Paula, saj ne želim, da jo Nemci pojedo.“

Sicer je bila pravilnost Paulove napovedi po 90. minutah tekme in (takrat) neodločenem izidu dvomljiva in vse do četrte minute pred koncem drugega podaljška ni bilo jasno, kdo bo zmagovalec. Takrat je gol zadel Iniesta, čez nekaj minut pa so Španci že praznovali zmago na mundijalu.


 

 

  1. Dodaj komentar