V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

 
Angleži pred popoldansko tekmo na trnih, šole in določena podjetja bodo delovni dan zaključili prej

Angleži pred popoldansko tekmo na trnih, šole in določena podjetja bodo delovni dan zaključili prej

Magazin - sreda, 23.06.2010 ob 09:47
Avtor: Daily Mail, (tk)

London/Johannesburg - Težko si je predstavljati, da je danes nekje na svetu še kakšen narod, ki je pred današnjo popoldansko tekmo tako na trnih kot skorajda celotna Slovenija, a je – Anglija je zaradi slabe predstave svojih nogometašev v prejšnjih dveh tekmah še toliko bolj vznemirjena, prebivalci celotnega Otoka pa pričakujejo (čeprav s strahom) prvo zmago na letošnjem SP.

To je prva tekma angleške reprezentance, ki bo potekala med delovnim časom, delodajalce pa so tako na veliko spodbujali, da bi bili glede današnjega delovnega časa prizanesljivi in bi svoje delavce pustili na ogled tekme. Številna podjetja (in poleg tega tudi šole), bodo svoj delovni čas skrajšala in zaposlene ter otroke domov spustila eno uro pred začetkom dvoboja.

Od vsakega podjetja in seveda tudi šole je bilo posebej odvisno, kako se bodo odločili glede skrajšanega delovnega časa, podobno pa so storili tudi na nekaterih fakultetah. Na posebno zgražanje glede tega niso naleteli, so pa posamezniki izrazili zaskrbljenost glede „pomembnosti“ tega športa. Zagotovo pa bodo v podjetjih te ure kmalu nadomestili.

Tekme pa v živo ne bodo spremljali vojaki v Afganistanu, so medijem sporočili z britanskega ministrstva za obrambo, a jim bodo še danes omogočili ogled posnetka tekme, tistim, ki pa se nahajajo v oddaljenih taborih, bodo posredovali DVD.

Angleško nogometno ekipo že zadnjih nekaj mesecev pretresajo različni škandali (bržkone so se pričeli s spolnim škandalom, ko je nekdanji kapetan ekipe John Terry priznal, da je spal z dekletom soigralca Waynea Bridgea, ki je nemudoma odpovedal nastop za reprezentanco), v Južni Afriki pa se ponavlja „slovenska Koreja“, kjer sta se hudi skregala Srečko Katanec in Zlatko Zahović, le da v angleški različici glavni vlogi „tragedije“ prevzemata selektor Fabio Capello in Terry. Capello je prepričan, da je Terry „napravil veliko napako“, ko je na novinarski konferenci skritiziral njegove metode, prav tako pa ga skrbi „stanje dolgčasa“, ki naj bi prevzelo celotno reprezentanco.

Anglija s skupini C pred tekmo tretjega kroga z dvema točkama zaseda tretje mesto, zato za napredovanje v drugi krog tekmovanja potrebuje zmago proti Sloveniji. Naša reprezentanca pa je trenutno s štirimi točkami (trdno) zasidrana na vrhu lestvice skupine C.

Komentarji
 • četrtek, 19.06.2014 ob 18:19
  Bodo, I've had guns in my homes for over 40 years while raising two kids and now hianvg grandkids over and in all that time no one ever got shot.If a doctor were to ask me about guns in my home I would tell them it's none of their business.
 • sobota, 14.05.2016 ob 13:59
  Wow I must confess you make some very trnachent points.
 • nedelja, 15.05.2016 ob 02:11
  Karen, For me, I may be very wrong, but for me, dream sequencing is LIKE outlining. But, I do it in my head. I think through a story, dream it, over and over again. When I like what I have in my head, I start writing.To me, that is most effective. Triiataondl outlining is second for fiction. And then I drop off from there. Because just writing at a keyboard is very erratic for me.ghost.
 • sreda, 18.05.2016 ob 03:01
  What i don’t understand is in fact how we aren’t in reality additional well-liked than you may be today. You’re very intelligent. You realize therefore siglfiicantny about it subject, produced people think it is originating from a number of varied angles. Its like males and females aren’t fascinated unless it truly is one thing to accomplish with Kesha! Your own private stuffs nice. Always maintain it! http://sabwvvrgsr.com [url=http://eexsfy.com]eexsfy[/url] [link=http://avdqfskt.com]avdqfskt[/link]
 1. Dodaj komentar