V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

 
Jeznemu navijaču, ki je vdrl v angleško slačilnico, grozi kar leto dni zapora

Jeznemu navijaču, ki je vdrl v angleško slačilnico, grozi kar leto dni zapora

Magazin - ponedeljek, 21.06.2010 ob 17:01
Avtor: (aa, agencije)

Družina angleškega navijača Pavlosa Josepha je danes britansko vlado zaprosila za pomoč, po tem ko so jim južnoafriški policisti povedali, da mu zaradi nedovoljenega vstopa v angleško slačilnico grozi kar leto dni zapora.

32-letni Pavlos se je na sodišču na zaslišanju danes zglasil že drugič, obtožen pa je vdora na nedovoljeno posest. Naj spomnimo, jezni navijač je vdrl v slačilnico po petkovi tekmi Anglije z Alžirijo, s katere sta se moštvi razšli z neodločenim izidom.

 

Navijač je zatrdil, da mu je pot do slačilnice pokazal nek redar, po tem ko je vprašal, kje naj najde pot do stranišč. Južnoafriške oblasti so Pavlosovi družini povedale, da razgretemu navijaču grozi do leto dni zapora.

 

44-letna Pavlosova sesta Sylvia Higgins je dejala: "Južnoafriška policija ga je naredila za grešnega kozla. Ne bomo se nehali boriti, dokler ga ne spravimo od tam. Želim, da nam pomaga naša vlada. Trenutno joče celotna družina in ne moremo nehati.“

 

Sojenje se bo najverjetneje začelo v petek.

 

Oblasti so navijaču zasegle potni list, če ga bodo na sodišču spoznali za krivega, ga najverjetneje čaka plačilo denarne kazni. Poleg tega so mu prepovedali ogled katerekoli tekme svetovnega prvenstva v JAR, kot tudi njegovi družini.

 

Pavlos je sicer navijač nogometne ekipe Manchester United, živi pa v Norwoodu. "Ni ravno enako, kot da bi ukradel kraljeve dragulje, kajne,“ se je vprašal 47-letni Josephov stric Leo Andrews, ki se s svojima sinovoma prav tako nahaja v JAR.

 

  1. Dodaj komentar