V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

 
JAR v snegu, turisti v šoku: Sončna očala so nadomestile rokavice, kape in šali

JAR v snegu, turisti v šoku: Sončna očala so nadomestile rokavice, kape in šali

Magazin - sreda, 16.06.2010 ob 10:28
Avtor: (ča, index.hr)

Včeraj je dele Južnoafriške republike (posebej provinci Eastern Cape in Western Cape) pobelil sneg, kar bi lahko organizatorjem in sodnikom na mundijalu povzročilo kar nekaj preglavic.  

 

Sneg je na več mestih že povzročil prometni kaos, v nesrečah se je poškodovalo nekaj ljudi. Potovanje igralcev iz mesta v mesto je močno oteženo, v samo 46 urah pa so se pogoji povsem spremenili. Največje naravne nevarnosti tako več ne predstavljajo kačji ugrizi temveč ozebline, ki so še posebej nevarne v prometnih zastojih, kjer morajo ljudje zaradi prometnih nesreč v kolonah čakati tudi po več ur.

 

Sneg je zapadel tudi v najbolj sušnih delih države, ponekod pa ga je celo 30 centimetrov. Vreme je izjemno presenetilo obiskovalce, ki so v JAR prinesli razpršila proti komarjem in sončna očala. A organizatorji poudarjajo, da je to izključno napaka obiskovalcev, saj se pred prihodom niso dovolj pozanimali.

 

"V tem času sneg in mraz nista neobičajna v teh krajih,“ je za Mirror povedal Rian Smit iz južnoafriškega meteorološkega urada. Meteorologi so v torek opozorili, da bi lahko sneg predstavljal težavo tudi na tekmi skupine C med Anglijo in Alžirijo, ki bo v petek v Cape Townu, glavnem mestu zgoraj omenjene province Western Cape.

Komentarji
  • petek, 20.06.2014 ob 17:38
    Jeg er ogse5 selv blevet ret vild med 80 er rock og hf8rer selv be5de Joy Division, Iggy Pop ofte (er ret vild med I'm sick of you) og Depeche Mode. Du skal hf8re noget Alice Cooper (ise6r Ballad of Dwight Fright) som er et skide fedt numemr med en super fed progression i lf8bet af sangen fra ne6rmest stille ballade til up-beat 80 er rock i bedste vis! Indenfor nogle andre genrer anbefaler jeg The Smiths, The Black Keys og Black Rebel Motorcycle Club.
  1. Dodaj komentar