V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

 
V JAR prihaja hladna fronta, napovedan je tudi sneg

V JAR prihaja hladna fronta, napovedan je tudi sneg

Magazin - ponedeljek, 14.06.2010 ob 20:39
Avtor: sta

Johannesburg - Letošnje nogometno svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki je prvo na črni celini. Lahko pa kmalu postane tudi prvo, ki ga bo pobelil sneg, saj torkova vremenska napoved vključuje tudi snežinke na višje ležečih prizoriščih. Hladna fronta bo namreč zajela večji del JAR, seboj pa prinaša dež, nevihte, ledene temperature, v gorah pa tudi sneg.

Nacionalni radio v JAR je poročal, da so nekaj gorskih prelazov v provinci West Cape že zaprli, prireditelji pa vse obiskovalce opozarjajo, naj se v naslednjih dneh toplo oblečejo. V mestih, kot sta Vryburg in Bethlehem, pričakujejo tudi do minus šest stopinj Celzija, na prizorišču nogometnih bojev v Bloemfonteinu pa naj bi temperatura padla tri stopinje pod ledišče.

V višje ležečih krajih v provinci East Cape pa vremenoslovci napovedujejo močno sneženje.

Kar šest stadionov na SP leži nad 1200 metri nad morjem, tudi Ellis Park in Soccer City v Johannesburgu (1753 m nad morjem). Drugi višje ležeči stadioni so Rustenburg (1500 m), Bloemfontein (1400 m), Polokwane (1310 m) in Pretoria (1214 m).

Vremenske napovedi za območje okoli Johannesburga in Pretorie napovedujejo zmrzal, v Durbanu, Port Alfredu in drugih obalnih krajih pa naj bi valovi dosegli več kot pet metrov.
 

Komentarji
  • sobota, 21.06.2014 ob 02:52
    c5h, ja! Det har jeg godt hf8rt, at det skulle ve6re, se5 havde jeg ogse5 te6nkt pe5. Havde bare helt glemt det igen, se5 tak for rmniederen. Og tak!
  1. Dodaj komentar