V središču

Prizorišča JAR - stadioni

Prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva

Letošnje tekme bodo potekale na mnogih prizoriščih. Poglejte si in seznanite se z lokacijami in stadioni.

V živo iz JAR

sporedi_banner_vzivo.jpg

Reprezentance in tekme

Reprezentance in tekme na svetovnem prvenstvu (JAR)

Vas zanimajo skupine, države in reprezentance? Poglejte si vse o nastopajočih na letošnjem svetovnem prvenstvu v nogometu.

Video.Dnevnik.si

Kranjec sklenil najuspešnejšo sezono

Kranjec sklenil najuspešnejšo sezono

Mikaela Shiffrin ubranila veliki kristalni globus z novo zmago

Mikaela Shiffrin ubranila veliki kristalni globus z novo zmago

Na 27. festivalu Dnevi komedije slavil muzikal Trač

Putinu se nasmiha pričakovana visoka zmaga

Putinu se nasmiha pričakovana visoka zmaga

Ob obali bo morje lahko poplavljalo, v večjem delu države pa bo snežilo

Ob obali bo morje lahko poplavljalo, v večjem delu države pa bo snežilo

Stochu kristalni globus, trojna norveška zmaga v Vikersundu, Domen Prevc četrti

Stochu kristalni globus, trojna norveška zmaga v Vikersundu, Domen Prevc četrti

Vox populi: Lista Marjana Šarca, SDS in vpliv rojenja muh enodnevnic

Vox populi: Lista Marjana Šarca, SDS in vpliv rojenja muh enodnevnic

Asad prvič po začetku ofenzive obiskal vojake v Vzhodni Guti

Področje nevladnih organizacij naj bi bilo po novem bolj urejeno

Na vrhu Aseana in Avstralije predvsem o Rohingih

Občina Ravne na Koroškem ponovno išče investitorja v Rimski vrelec

Seehofer bi razširil in za nedoločen čas podaljšal nadzor na nemških mejah

Požar v luksuznem hotelu v Manili zahteval več življenj

Vujoviću zaradi neprimernega obnašanja prepoved vodenja Kopra v pokalu EHF

Vujoviću zaradi neprimernega obnašanja prepoved vodenja Kopra v pokalu EHF

V Šrilanki odpravili izredne razmere

Severnokorejski diplomat na pogovorih na Finskem

Strokovnjaki OPCW bodo na Otoku preučili vzorce živčnega strupa

Strokovnjaki OPCW bodo na Otoku preučili vzorce živčnega strupa

Turška vojska v celoti zavzela Afrin

Turška vojska v celoti zavzela Afrin

 
Metuljčki v trebuhu prinesli finale

Metuljčki v trebuhu prinesli finale

Aktualno - četrtek, 08.07.2010 ob 00:00
Avtor: Aljaž Vrabec

Ljubljana - Nizozemska nogometna reprezentanca je imela v preteklosti že mnogo sijajnih generacij. Zdi se, da celo bolj nadarjenih, kot je sedanja, a v nobeni ni bilo tako odličnega moštvenega vzdušja in psihične trdnosti kot zdaj.

Tehnično znanje igralcev iz države mlinov na veter in tulipanov namreč nikoli ni bilo sporno. Po grbi jih je tolklo le to, da na najpomembnejših tekmah niso znali narediti odločilnega koraka. V Južni Afriki so jih naredili že kar nekaj, vključno s tistim, ko so pohodili Brazilijo, da se sprehodijo v raj, pa bodo imeli možnost v nedeljo v velikem finalu.

Kot kaže, so preteklost tudi medrasna trenja znotraj moštva, a se je pri tem nekoliko težko znebiti občutka, da je temu tako zgolj zato, ker ni več vrhunskih temnopoltih nizozemskih nogometašev. Vsi trenutni nosilci igre so namreč belci, temnopolti pa so rezervisti in v drugem planu. V prvi postavi je še najbolj "sporen" kapetan Giovanni van Bronckhorst, ki ima indonezijske korenine, z najlepšim zadetkom na prvenstvu pa je tlakoval nizozemsko pot v finale: "Ko sem videl, da je žoga pristala v mreži, sem dobil metuljčke v trebuhu. Kar naježim se ob misli na gol. Kot v sanjah!"

"Ko smo vodili s 3:1, bi morali zabiti še kakšen gol, saj smo potem lahko videli, kako smo trpeli zadnji dve minuti, ko je Urugvaj znižal naše vodstvo na 3:2. Naše poslanstvo je skoraj končano, a čaka nas še najtežja naloga," je nekaj svoje modrosti predstavil selektor Nizozemske Bert van Marwijk.

Rekordi, rekordi, rekordi...

V dosedanjih šestih tekmah na prvenstvu je nizozemska izbrana vrsta popravila cel kup statističnih mejnikov. Arjen Robben je tako s svojim zadetkom proti Urugvaju za 3:1 zabil natanko 2200. gol v zgodovini svetovnih prvenstev, prva violina Wesley Sneijder (štirikrat je že bil izbran za najboljšega igralca tekme), pa ima možnost, da podre ali izenači dva nizozemska strelska rekorda. Trenutno je petkrat zatresel nasprotnikovo mrežo in lovi Dennisa Bergkampa po številu zadetkov na enem prvenstvu (6) in Johnnyja Repa po skupnih golih na SP (7).

Zgodovinske knjige na Nizozemskem ponovno piše selektor van Marwijk, ki je še 25. zaporedno tekmo ostal nepremagan, s skalpom Urugvaja pa je nov rekord postavil tudi z deseto zaporedno zmago. Ob teh številkah naj omenimo še, da ima Nizozemska kot tretja država v zgodovini priložnost, da do naslova pride s samimi zmagami po rednem delu. To je uspelo še Urugvaju (leta 1930) in dvakrat Braziliji (1970 in 2002).

Evropa je kraljica sveta

Po polfinalnem porazu Urugvaja je jasno, da bo naslov prvaka znova osvojila evropska država, s čimer bo Evropa postala najuspešnejša celina v zgodovini prvenstev. Od prvega SP leta 1930 v Urugvaju do letošnjega v Južni Afriki sta imeli Evropa (Italija 4, Nemčija 3, Francija in Anglija po 1) in Južna Amerika (Brazilija 5, Urugvaj in Argentina po 2) vsaka po devet naslovov. Ti dve celini sta tudi edini, ki imata svetovnega prvaka.

Nizozemska svetovni prvak? Oralno zadovoljstvo za vse!

"Če bo Nizozemska svetovni prvak, bom skupaj s prijateljicami svojim občudovalcem ponudila oralni seks," je na socialnem omrežju Twitter zapisala nizozemska igralka iz filmom za odrasle Bobbi Eden, omenjeni krog prijateljic pa tvorijo stanovske kolegice Vicky Vette, Miss Hybrid in Gabby Quinteros. Da bodo imele polne roke (beri: usta) dela, pričajo podatki o njihovih sledilcih (followers). Največ jih imata Bobbi in Vicky (več kot 35.000), Gabby jih ima nekaj čez 15.000, še najmanj pa bo trpela Miss Hybrid z nekaj manj kot 7000 občudovalci.

Komentarji
  • ponedeljek, 23.03.2015 ob 03:38
    EJWrJT olmnjnklacai, [url=http://qugncqrfjnar.com/]qugncqrfjnar[/url], [link=http://avqscqsyqzxu.com/]avqscqsyqzxu[/link], http://kulwfxgmvash.com/
  • ponedeljek, 24.08.2015 ob 12:49
    LdP6Uc tgpbwggdjstu, [url=http://cgxfpelqyclz.com/]cgxfpelqyclz[/url], [link=http://rtgjziemhmpf.com/]rtgjziemhmpf[/link], http://lakokkqxawej.com/
  1. Dodaj komentar